METEOROLOGIA

Alerta per vent i onades de fins a 4 metres al litoral català

Protecció Civil aconsella el tancament dels accessos a espigons i esculleres

zentauroepp36993204 gra046 barcelona 22 01 2017 oleaje en la playa de la bar180925134031 / Andreu Dalmau

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dimarts l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per la previsió de temporal marítim a tot el litoral català, amb mar de fons de component est i fort onatge de més de quatre metres.

Segons ha informat en un comunicat, es preveu que el temporal es prolongui fins aquest dimecres a la nit, i s’ha recomanat als ajuntaments de costa que tanquin els accessos als espigons, esculleres i altres accessos al mar que puguin resultar perillosos.

En vista d’aquesta previsió, Protecció Civil recomana anar molt amb compte a la ciutadania a les zones portuàries, espigons i al realitzar activitats a prop de la costa, i demana respectar les restriccions d’accés que es realitzin de manera preventiva.

El Ventcat, també activat

Així mateix, ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (Ventcat) davant de la previsió que, fins a la nit d’aquest dimecres, hi puguin haver ratxes de vent de més de 70 quilòmetres per hora al litoral i prelitoral central, zones de la Catalunya central i Lleida.

Protecció Civil demana precaució en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure per la possibilitat de caiguda de branques, arbres i elements estructurals.

Temes:

Temporals