CANVIS

Les autonomies podran ajustar els horaris dels nens en la fase 1

La franja infantil no s'estendrà més temps però podrà començar dues hores abans o acabar dues hores després

undefined53257318 madrid 28 04 2020 coronavirus covid 19 una ni a juega 200429163425 / JOSE LUIS ROCA

Les zones que passen aquest dilluns 11 de maig a la fase 1 de desescalada podran ajustar fins a dues hores abans o dues hores després la franja horària reservada als passejos de menors de 14 anys, que quedava limitada entre les 12.00 i les 19.00 hores. Així ho recull l’ordre de Sanitat per a la flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional, establertes després de la declaració de l’estat d’alarma en aplicació de la fase 1 del pla per a la transició cap a una nova normalitat.

El text assenyala que les comunitats autònomes i ciutats autònomes podran acordar que en el seu àmbit territorial les franges horàries previstes en aquest articlecomencin fins a dues hores abans i que acabin fins a dues hores després, sempre que no s’incrementi la durada total d’aquesta franja.

Les franges horàries previstes en aquest article no seran d’aplicació a aquells municipis i ens d’àmbit territorial inferior al municipi que administrin nuclis de població separats amb una població igual o inferior a 5.000 habitants, en els quals la pràctica de les activitats permeses per aquesta ordre es podrà dur a terme entre les 6.00 i les 23.00 hores.

La importància de les franges

«Hi ha hagut moltes comunitats que ens han fet arribar que la franja de passejos de menors de 14 anys de 12.00 a 19.00 hores amb la temperatura que comença a arribar a aquestes comunitats no era la més adequada i, per tant, tenen una franja per adaptar-la», va especificar aquest divendres el ministre de Sanitat, Salvador Illa. No obstant, va recalcar que és important que hi continuï havent horaris. És a dir, que els menors de 14 anys continuïn passejant en una franja determinada, igual que les activitats esportives i el passeig de la gent gran.

També va recordar que la resta d’activitats permeses en la fase 1, com anar a un establiment, anar a una vetlla, prendre alguna cosa en una terrassa o reunir-se amb un màxim de deu persones, no està sotmesa a limitacions horàries.