DILATADA TRAJECTÒRIA

Mor Una Stubbs, la senyora Hudson de ‘Sherlock’

  • L’actriu britànica, activa des de 1958, ha mort a casa seva a Edimburg envoltada de la seva família

Després d’uns mesos malalta, l’actriu Una Stubbs ha mort aquest dimecres als 84 anys. Segons ha declarat el seu representant a la BBC, la senyora Hudson de la sèrie ‘Sherlock’ ha mort al seu domicili d’Edimburg envoltada de la seva família. «Una notícia molt trista. Era una actriu brillant que es va convertir en una incondicional de les nostres pantalles durant moltes dècades. Tot el meu suport per a la seva família i amics», va declarar Oliver Dowden, secretari de Cultura del Regne Unit, mitjançant un comunicat.

La intèrpret britànica, que va aconseguir el seu primer treball el 1958 com a model i la cara de la qual il·lustrava la caixa de xocolata Rowntree’s, va treballar a nombroses produccions televisives com ‘Till death us do part’, ‘Nuestro amigo el espantapájaros’, ‘La peor bruja’, ‘Gent del barri’, ‘Doctor Who’, ‘Mist: Sheepdog Tales’ i ‘Los asesinatos de Midsomer’, però el seu paper de Mrs. Hudson a ‘Sherlock’, l’últim de la seva dilatada trajectòria, és potser el més recordat. En l’exitosa ficció protagonitzada per Benedict Cumberbatch i Martin Freeman,  Stubbs encarnava l’entranyable propietària del número 221-B del londinenc carrer Baker, llar del famós detectiu creat el 1887 per Arthur Conan Doyle.

La majoria del públic, sobretot el més jove, identifica aquesta veterana actriu amb un personatge que també han encarnat col·legues com la pionera Madame d’Esterre, Minnie Rayner, Mary Gordon i, més recentment, Geraldine James en les dues entregues de Sherlock Holmes dirigides pel director britànic Guy Ritchie, exmarit de Madonna. Stubbs va debutar a la televisió amb el programa ‘Rush Hour’, el 1958. El seu paper més reconegut en el cine va ser de la mà de Peter Yates, en el musical ‘Vacaciones de verano’, protagonitzat per Cliff Richard i que es va estrenar el 1963. Un any després, va tornar a coincidir amb Richard a ‘Días maravillosos’. En aquesta època, compaginava el seu treball en el cine amb la sitcom ‘Till Death Us Do Part’, en què va estar fins a 1975.

Temes:

Sèries