Els comentaris tendenciosos del periodista de Tele 5 aconsegueixen multitud de crítiques entre els aficionats barcelonistes

manujpg 5b03fceeb5ddb

canals de televisió.

Ja se sap que en això del futbol l’alegria, la passió i els colors van per barris. Però sembla que també va per canals de televisió.

La retransmissió de l’emocionant i èpic partit de tornada de les semifinals de la Copa del Rei oferta per Tele 5 no ha sigut del gust de tothom. Almenys dels aficionats barcelonistes, que han vist, o més ben dit sentit, cert partidisme mal dissimulat en els comentaris del periodista Manu Carreño, secundat pels exfutbolistes Kiko Narváez i Fernando Morientes, ex Atlètic de Madrid i ex Reial Madrid, respectivament.

El presentador d’‘El larguero’ es va mostrar especialment primmirat en dues jugades claus del partit: els penals.

El Sevilla va tenir la seva gran oportunitat en el penal assenyalat a Mingueza. Si Ocampo marcava, la situació per als blaugrana es tornava complicadíssima, però encara faltava molt partit per jugar. Però això no va semblar importar-hi a un Carreño que el tenia claríssim: «Si Ocampos marca, el Sevilla jugarà la final», afirmava d’una manera un punt temerària.

I en el possible penal de Lenglet, no assenyalat per l’àrbitre i en què la pilota li va tocar a la mà després d’impactar-li al pit, a Tele 5 ho tenien clar: «Pel nostre àrbitre de Mediaset sí que és penal».

En els minuts finals, i amb 1-0 al marcador, el periodista semblava tenir clar que l’equip sevillà aconseguiria arribar a la final. Fins a cinc vegades va repetir «el Sevilla es fica a la final» en tot just 20 minuts, per reblar en el minut 90, en el servei d’un córner: «Compte, que el partit podria acabar després d’aquest córner».

Ja en el tram final del temps reglamentari, Carreño es va aventurar a predir, o potser era un desig personal, sobre l’impossible de remuntada èpica en l’últim minut: «Davant el Granada van aconseguir remuntar el partit en dos minuts, però avui té al davant el Sevilla, i no cada dia passen aquestes coses», va assegurar convençut.

Però va ser especialment durant la pròrroga quan Carreño es va deixar de manies deontològiques i va començar a repetir, com si fos un mantra salvador, «un gol del Sevilla els fica a la final».

Tanta va ser la seva insistència que al final el subconscient el va trair, o potser va ser el seu antibarcelonisme mal dissimulat, perquè en el minut 112, amb 3-0 al marcador i en una jugada per la banda amb cert perill de l’equip sevillà el periodista va deixar anar: «Compte, que un gol dels de Julen, ENS fica a la final».

Com és habitual, des d’ahir a la nit les xarxes socials són un formiguer de crítiques, mems i bromes amb la retransmissió feta per Manu Carreño; tant, que fins i tot companys de professió, com Pere Escobar, Jordi Eroles, Pitu Abril i Jofre Llompart han criticat el particular estil de Carreño. Altres de menys mesurats han qualificat la narració del partit senzillament de «vergonya aliena».