per a Discovery+

David Trueba roda una sèrie sobre el clan Pujol-Ferrusola

‘La sagrada família’ serà la primera producció espanyola del nou servei de ‘streaming’ Discovery+

L’expresident Jordi Pujol, durant una roda de premsa el 2 de juny. / EFE / MARTA PÉREZ

Durant dècades, Jordi Pujol va ser vist per una part molt important de la societat catalana com un referent no només polític, sinó també cívic i moralDes d’aleshores, l’expresident, la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus set fills han estat en el focus de diferents escàndols de corrupció. Se’ls acusa de cometre frau a Hisenda, blanqueig i evasió de capital i, en definitiva, d’actuar sistemàticament com un clan mafiós.

El director, periodista i escritorDavid Trueba (‘La buena vida’, ‘Soldados de Salamina’) analitzarà la trajectòria de la saga a ‘La sagrada família’, una sèrie documental que serà la primera producció original espanyola de Discovery+, el nou servei de ‘streaming’ de Discovery a Espanya. La plataforma, que ja està disponible en països com ara els Estats Units, l’Índia, el Regne Unit i Itàlia, posa a disposició dels seus subscriptors la més àmplia oferta de continguts de no-ficció del mercat.

Quatre episodis

Formada per quatre entregues d’una hora, la sèrie compta amb la participació de nombroses personalitats del món de la política, el periodisme i la magistratura, així com amb col·laboradors i persones pròximes a Jordi Pujol i a la seva família.

«Com en les millors novel·les, la saga familiar dels Pujol està esquitxada d’anècdotes, incidents i episodis memorables. Pocs materials humans poden ser més rics per retratar un temps i un país», assenyala Trueba. «La nostra idea és donar al material un tractament èpic, en què els afanys i l’ambició determinen també el destí final dels personatges. Fidels als successos reals, però amb la convicció que estem davant un personatge icònic, més gran que la vida», afegeix.