TELEVISIÓ 'ONLINE'

Com descarregar i veure Pluto TV a Espanya

A la nova plataforma gratuïta, que ofereix 40 canals, s'hi pot accedir des de la Smart TV o des d'altres dispositius connectats a internet

zentauroepp55604330 television 26 10 2020 pluto tv201026170159

Des d’aquest dilluns, 26 d’octubre, opera a Espanya Pluto TV, la primera plataforma gratuïta de televisió ‘online’ i sota demanda.  

Es tracta de la primera AVOD (advertising-based video on demand) totalment gratuïta i sense registre del mercat espanyol, que, en el seu llançament, compta amb 40 canals exclusius i que a finals d’any ja en sumarà 50, amb la previsió de ser-ne 100 el 2021.

Pluto TV és un híbrid de la televisió convencional, amb publicitat, i les plataformes de pagament, com Netflix, HBO o Movistar+, amb canals temàtics de pel·lícules, sèries, esports, ‘reality’ i infantil, entre una altra variada programació.

Per accedir a Pluto TV és imprescindible tenir internet, ja que l’accés al servei es pot realitzar a través de la pagina web de la mateixa plataforma www.pluto.tv i també pels sistemes operatius Apple TV, Android TV i Amazon Fire TV, i dispositius mòbils, tant Android com iOS.

Descarregar Pluto TV en una Smart TV

En el cas que vulgueu veure Pluto TV a la televisió de casa, serà imprescindible que sigui una ‘smart TV’, ja sigui amb sistema Android o iOS.

Per a això haureu d’anar al vostre menú d’inici, entrar a les aplicacions i buscar a la de Google Play. Una vegada dins, haureu de localitzar el logo de Pluto TV, entrar a l’aplicació i descarregar-la per començar a operar amb el servei sense necessitat de registrar-s’hi ni de cap contrasenya.

En mòbils i tauletes, Android i iOS

En cas que vulgueu instar Pluto TV al mòbil o tauleta, la mecànica serà la mateixa. Entrar a Google Play i des d’aquesta aplicació descarregar, com qualsevol altra ‘app’ del mòbil, Pluto TV.

A PC i portàtils.

Per veure Pluto TV en ordinadors personals, ja siguin PC o portàtils, l’accés més senzill és operar a través de la pagina web de la plataforma www.pluto.tv

Interfície senzilla

La interfície de Pluto TV és senzilla i intuïtiva. Al costat dret de la pantalla trobem els diferents canals temàtics: favorits, sèries, MTV, entreteniment, comèdia, crim i càstig, estil de vida, esports i infantil. Amb el cursor del comandament podem moure’ns (a dalt-a baix / dreta-esquerra) per la interfície per entrar en algun dels canals per veure les diferents subdivisions, la informació del programa en emissió i també la programació del canal.

Pluto TV ens permet veure el programa, pel·lícula i sèrie des del principi en cas que s’estigui emetent en aquell moment, i en alguns casos, ho podem fer sota demanda, és a dir, veure-ho una vegada s’ha emès en antena.

També podem crear el nostre canal de favorits en el qual anar afegint els continguts de la nostra preferència.

La publicitat, igual com la televisió generalista en obert, és la contrapartida per a l’espectador a la part bona que ofereix la televisió ‘online’, però en principi, la publicitat no excedirà dels 12 minuts per hora d’emissió, i s’estableix en general entre vuit i nou minuts d’emissió, en funció del programa.

Oferta

PEL·LÍCULES. Quant a l’oferta de pel·lícules, Pluto estableix diferents categories: cine generalista, acció, ciència-ficció, ‘thriller’, romàntic, drama i comèdia, en què els espectadors poden trobar títols com: ‘¿Què ha passat?’, ‘Els mercenaris’, ‘Dreamgirls’, ‘Lluna nova’, ‘En el centre de la tempesta’, ‘Alfie’, ‘Nine’, ‘El convidat’, ‘L’últim vot’, ‘[Rec]’ i ‘Mentre dorms’, entre d’altres.

SÈRIES. ‘Taken’, ‘Arcángel’, ‘Las reglas del juego’, ‘Los asesinatos de Midsomer’, ‘Friquis and geeks’, ‘The hour’, ‘Andrómeda’ i ‘Mutante X’ són algunes de les ficcions disponibles. I també algunes sèries espanyoles dels 80 i 90 com ‘Ana y los siete’ i ‘Curro Jiménez’

INFANTIL. Pluto ofereix un contingut en funció de l’edats: preescolar, per als més petits de la casa amb els programes ‘Go, Diego, Go’, ‘¡Pistas de Blue y tú!’ i ‘Les tres bessones’.  Contingut infantil (8-12 anys) amb ‘Harvey Beaks’, ‘Sanjay’ i ‘Crai’.  I una oferta de ‘sitcoms’ per a adolescents: ‘La chica invisible’, ‘Big time rush’.

ALTRES CANALS. Per als amants dels ‘reality’ Pluto TV té una potent oferta a través del canal MTV, en el qual podem trobar clàssics del gènere com ‘Catfish’, ‘Tuning’, ‘Jackass’, ‘Teen-cribs’ i ‘Alaska y Mario’. 

La cuina està representada amb el programa del xef britànic Jamie Oliver ‘5 ingredientes’ i l’espai ‘A bocados’.  Al canal dedicat a la comèdia i a l’humor s’ubiquen canals com Comedia Made in Spain, ‘Failarmy’ i programes com ‘Vaya semanita’. 

L’oferta dels esports se centra en els canals Action Sport, dedicat als esports d’aventura, i IGN, als videojocs i el ‘gaming’. 

Temes:

Internet Sèries