a madrid i saragossa

TVE denuncia agressions als seus periodistes a les cassolades

La direcció de l'ens «lamenta i condemna» l'atac als seus professionals en algunes manifestacions contra el confinament

People wearing protective face masks bang saucepans and carry Spanish flags as they attend a protest against the Spanish government’s handling of the coronavirus disease (COVID-19) crisis, outside the headquarters of the ruling Spanish Socialist Workers Party (PSOE) party, in Madrid, Spain, May 18, 2020. REUTERS/Sergio Perez / SERGIO PEREZ (REUTERS)

La direcció de RTVE «lamenta i condemna les agressions» patides per professionals de TVE en alguns de les cassolades de carrer de Madrid i Saragossa, que durant els últims dies s’han celebrat en aquestes ciutats per protestar contra el Govern per la gestió de la pandèmia del coronavirus i contra el confinament.

«RTVE té un respecte absolut per qualsevol manifestació o expressió crítica que no sigui violenta, però alhora manifesta la necessitat de garantir el dret a la informació i a la llibertat de premsa», manifesta la corporació pública en un comunicat de premsa, alhora que reconeix el dret d’«informar en llibertat, un pilar fonamental d’un estat democràtic».

«La direcció d’RTVE defensa i se solidaritza amb els seus professionals que treballen per traslladar a l’opinió pública les notícies que passen cada dia», continua la nota.

Dispositiu policial

La desena jornada d’aquest dimarts de concentracions i cassolades en diferents punts de Madrid ha estat marcada per un ampli dispositiu policial que ha evitat el tancament del carrer de Ferraz, seu del PSOE, o l’enfrontament entre grups a la localitat d’Alcorcón.

Temes:

TVE Coronavirus