DECLARACIONS POLÈMIQUES

Les xarxes recorden a Carlos Herrera la seva promesa d'exiliar-se a Somàlia

El presentador del matinal 'Herrera en COPE' va assegurar el febrer del 2016 que un Govern deL PSOE i Podem faria que se n'anés al país africà

zentauroepp31523257 television el periodista carlos herrera cocina en la casa de200107203248

El presentador del matinal ‘Herrera en COPE’ va assegurar el febrer del 2016 que un Govern del PSOE i Podem faria que demanés asil a Somàlia. «Amb Errejón a Interior i amb el nen de la Bescansa... No. Amb la Bescansa en realitat a Sanitat, etcètera, etcètera. Jo deia que era per demanar asil a Somàlia. La situació en aquest país africà és molt més agradable, amb les seves platges i tal, que el que ens espera a Espanya», donant a entendre el perill que comportaria un Govern de Pedro Sánchez amb Pablo Iglesias.

1489448171014 / periodico

Ja llavors, la majoria d’usuaris de xarxes socials van criticar les paraules del locutor, que qüestionaven que a Somàlia acceptessin «immigrants» com Herrera o l’instaven a agafar un avió «com més aviat millor». Fins i tot el mateix periodista es va fer ressò d’aquestes peticions en el seu programa i va assegurar que el que més li agradava deia: «Última hora, Somàlia declara persona non grata Carlos Herrera. ‘A aquesta perla us la quedeu vosaltres’, declara el primer ministre». 

Aquest dimarts, després de materialitzar-se l’elecció de Pedro Sánchez com a president del Govern, tant ‘Carlos Herrera’ com ‘Somàlia’ s’han convertit en ‘trending topic’, recordant al periodista la seva promesa de demanar «asil a Somàlia» i fent broma amb el fet que ja tenen suficient al país africà perquè a sobre els n’arribi una altra.

D’altres, amb més broma, li han enviat els horaris dels vols a Somàlia i no han faltat els que demanen que l’extrema dreta faci una col·lecta per pagar el bitllet al locutor.

I també han sigut nombroses les veus que han demanat que en el seu viatge l’acompanyin els també periodistes Eduardo Inda, Herman Terstch i Jiménez Losantos.