TU I JO SOM TRES

Eleccions Pimpinela

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

Repassant els discursos i mítings que han realitzat els líders polítics en els últims mesos, a La Sexta noche han descobert que si alguna cosa els uneix a tots són les seves referències al duo Pimpinela. Efectivament, aquesta és la seva única coincidència: s’acusen uns a altres defer un Pimpinela, que per a ells és com fer un teatret, una comèdia. «Sembla que estiguin barallats, però després se’n van junts de gira. Estan fent un Pimpinela», va advertir fa uns diesRamón Espinar,secretari general de Podem a la Comunitat de Madrid, parlant de les aparences entre determinats partits. O sigui, en vista que aquest duo musical està de moda en l’argot dels polítics, La Sexta ha decidit convidar aquests dos germans,LucíaiJoaquín Galán.Home, ja s’ho han pres bé. No els importa que els citin assimilant-los a fer comèdia de cara a la galeria.

 Joaquín Galánva apuntar:  «Els polítics ens precedeixen. Es barallen i fan veure que s’entenen malament quan en realitat s’avenen. I tot això passa des de molt abans que existís Pimpinela». Té tota la raó. A més és molt injust que els líders polítics hagin pervertit el veritable sentit de les cançons dePimpinela. No són hipòcrites. No són exemple de fingiment. A més de la seva arxifamosa Olvídame i pega la vuelta, la classe política hauria d’escoltar una altra titulada Valiente, en la qual Lucía li diu al seu pollastre: «Tú te crees valiente porque pegas un grito y me haces callar delante de la gente. [...] Termina la farsa, eres un mal actor ¿O no te das cuenta, que hasta para irte te falta valor?». ¡Ahh! És una lletra formidable, digna dePaquita la del Barrio,la més guerrera de Veracruz. No, no ésPimpinelaun duo que impulsi el fariseisme en les seves cançons. Al contrari. El que no els puc precisar és quant fariseu polític hi haurà després del recompte de vots.

ANGLATERRA .– Dissabte a la nit, dos programes van coincidir i van recordar Anglaterra: al Palmar de Troya FAQS (TV-3) van entrevistarJohn Bercow, i al Deluxe (T-5) a Bienvenida Pérez. O sigui,Mister SpeakeriLady Welcomeen estèreo. Bercow agrada a TV-3 perquè era partidari de donar a Puigdemont la possibilitat de parlar al Parlament britànic. I Bienvenida agrada a T-5 perquè de sobte deixa anar: «És millor anar de compres per Londres que tenir sexe»

Temes:

Telecinco