TU I JO SOM TRES

D'Esperanza Aguirre a Gran Hermano

Hugo, de subdirector en la Comunitat de Madrid a la gàbia de 'GHVIP'

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

Després de gairebé 20 anys d’existència, la ratomàquia Gran Hermano segueix recollint audiències estratosfèriques a qualsevol de les diferents versions que Tele 5 s’ha anat inventant. Ara mateix, en la variant anomenada Gran Hermano VIP, estan en el 30% de quota de pantalla.  En la versió anomenada Supervivientes, amb Isabel Pantoja, es van arribar a xifres que la tele només supera amb una final de la Champions. Aquesta manera de fer televisió, i de penetrar a les cases, no només ha conformat generacions de ciutadanes i ciutadans enganxats: també ha provocat un mercat laboral molt atractiu, amb sous d’entre 5.000 i 30.000 euros a la setmana, més la possibilitat d’entrar a la roda de la cadena per anar rebotant de programa en programa. ¡Ah! La paga és tan extraordinària que fins i tot algunes criatures que es mouen en els entorns de la política s’apunten a les ratomàquies. És el cas de l’Hugo Castejón, actual concursant de GHVIP.

És una criatura de trajectòria cridanera. Militant del PP i activista de la fundació FAES, va exercir el càrrec de Subdirector de Promoció Universitària a la Comunitat de Madrid quan Esperanza Aguirre era presidenta. Castejón va arribar a tan important estadi (va assolir el nivell 26 d’una escala màxima de 28) apadrinat per la consellera d’educació laLucía Figar –que va haver de dimitir el 2015 pelcas Púnica–, i també sota la protecció del Jaime García Legaz, Secretari d’Estat del PP que va ser notícia per ser considerat un dels protectors del petit Nicolás. No sabem quin tipus de transmutació existencial li va produir a l’Hugo Castejón el seu pas per la Comunitat de Madrid de la senyora Espe, però el fet és que va decidir canviar la política pelshow de la ratomàquia. Ben mirat, potser és una conseqüència natural.

L’Hugo va ser expulsat aquest divendres, després d’estar a la gàbia de Guadalix dues o tres setmanes. Prou temps per donar a la cadena moments de bàrbares batusses. Per exemple amb la concursant Noemí (delsGipsy Kings), quan ella li deia que era un marrà perquè es posava el dit al nas, feia pilotetes, i després aquest mateix dit, sense netejar-se’l ni res, el posava al pot col·lectiu de Nocilla i se’l llepava. No sabem si l’Hugo tornarà a la Comunitat de Madrid. La Senyora Espe ja no hi és. Però no s’afligeixi. A Tele 5 té futur.