FILÓ TELEVISIU

Joc de Trons: HBO apunta a una segona preqüela sobre els Targaryen

Aquest nou projecte ha sigut creat per George R.R. Martin, l'escriptor de les novel·les en què s'inspira la sèrie

MIA37. LOS ÁNGELES (EE.UU.), 20/05/2019.- Fotograma cedido por el canal HBO donde aparece Emilia Clarke como Daenerys Targaryen, durante una escena del último episodio de la serie Game of Thrones del canal HBO. La despedida de la última temporada de Game of Thrones rompe el récord de espectadores en las plataformas de HBO, aunque deja a sus seguidores con opiniones divididas y una gran número de críticas en las redes sociales. La historia de la lucha por el trono de los siete reinos de Westeros superó su propio récord en su episodio final con 19,3 millones de espectadores en las plataformas de HBO, que incluye HBO GO y HBO NOW. EFE/Helen Sloan/HBO/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS / Helen Sloan (EFE)

La cadena HBO es troba molt a prop de donar llum verda a una segona sèrie derivada de ‘Joc de trons’,una nova preqüela que se centrarà en la casa Targaryen, tal com ha informat el mitjà especialitzat Deadline.

HBO, que ja està treballant en una altra producció derivada de ‘Joc de trons’ amb Naomi Watts com a protagonistaJoc de trons’, està a punt d’encarregar un primer episodi (conegut a la indústria com a pilot, per oferir una impressió prèvia abans de decidir si tira endavant una hipotètica sèrie) sobre aquesta segona preqüela.

Aquest nou projecte ha sigut creat per George R.R. Martin, l’escriptor de les novel·les en què s’inspira la sèrie, i el guionista Ryan Condal, el currículum del qual inclou la sèrie ‘Colony’.

300 anys abans

La segona preqüela està inspirada al llibre ‘Fire & Blood’ (2018), la narració del qual se situa uns 300 anys abans dels fets narrats a la sèrie de ‘Joc de trons’ i que s’endinsa en la història dels Targaryen, una de les cases més importants d’aquest ambiciós i complex univers de fantasia èpica.

Quan la sèrie televisiva s’acostava al final, HBO va començar a deixar anar pistes de fins a cinc possibles projectes escindits que estudiava sobre aquesta gran superproducció de la petita pantalla.

Fins ara, i al marge de la nova preqüela sobre els Targaryen, només un d’aquests projectes havia passat a la «fase pilot»: una sèrie que transcorrerà 5.000 anys abans de la trama original i amb un repartiment que compta amb Naomi WattsNaomi Ackie, Denise Gough, Josh Whitehouse, Ivanno Jeremiah Jamie Campbell Bower.

No obstant, HBO no ha pres encara una decisió final sobre el pilot d’aquesta sèrie, ja rodat, i sobre si definitivament es convertirà en el primer ‘spin-off’ de ’Joc de trons’.

Favorita als Emmy

Després d’emetre la seva vuitena temporada aquest any i acomiadar-se dels espectadors en el que va ser un esdeveniment mundial en la història de la televisió, ‘Joc de trons’ compta amb 32 nominacions com a favorita per als Emmy, que se celebraran el 22 de setembre a Los Angeles (EUA).