AL CANAL RT

Mourinho tindrà el seu propi xou televisiu

El controvertit entrenador portuguès presentarà un programa sobre la Lliga de Campions a la televisió russa

on-the-touchline-with-jose-mourinho-promo / periodico

Tot just dos mesos després d’haversigut acomiadat del Manchester United, José Mourinho ja té una nova oferta laboral. Però en aquest cas no és a la banqueta d’un equip de futbol sinó en un plató de televisió: el controvertit entrenador portuguès tindrà el seu propi programa alcanal estatal rus RT, segons ha confirmat la mateixa tele.

El nou programa, que serà d’emissió quinzenal i portarà per títol 'On the touchline with Jose Mourinho' ('A la banda amb José Mourinho'), se centrarà en la Lliga de Campions, i l’entrenador portuguès, de 56 anys, analitzarà els diferents partits de la competició.

"Parlaré sobre futbol a RT. ¿Què us pensàveu que faria?", diu Mourinho en un vídeo promocional gravat en una pista d’hoquei sobre gel (un dels esports més seguits a Rússia), i que ha publicat RT Sports.

No és la primera vegada que Mourinho apareix en una pista d’hoquei, tot i que en l’anterior no va ser precisament del seu grat: fa uns dies va ser convidat a Moscou a fer la sacada d’honor d’un partit, però va relliscar en el gel i va patir una aparatosa caigudaaparatosa caiguda (sense més conseqüències per a la seva integritat física).

El premiat extècnic d’equips com el Porto, Chelsea, Reial Madrid i Manchester United ja havia col·laborat amb la cadena RT: va ser un dels comentaristes tècnics del canal durant el Mundial celebrat a Rússia l’estiu passat. Un col·laboració de tot just cinc dies però per la qual va cobrar al voltant d’un milió d’euros.

La cadena RT, que transmet notícies en anglès, àrab i espanyol (i que ha sigut acusat de ser un òrgan de comunicació del Kremlin), ha assenyalat que el seu objectiu és oferir una visió alternativa a la informació de futbol que caracteritza els mitjans de comunicació occidentals més importants.

S’ha d’assenyalar que Mourinho passarà a ser un pluriocupat audiovisual: el mes de gener passatva fitxar pel canal Bein Sports a Anglaterra per comentar partits de la Premier League, apunts tècnics pels quals cobra uns 67.000 euros per partit analitzat.