Administradora provisional de RTVE

Rosa María Mateo, al portaveu del PP: "És vostè un mesquí i un miserable"

L'administradora provisional única de RTVE ha negat que l'objectiu de la seva societat patrimonial fos "delinquir"

La periodista ha assegurat que la dissoldrà "costi el que costi"

rosa-maria-m / periodico

L’administradora provisional única de RTVE, Rosa María Mateo, ha tingut aquest dimarts una tensa picabaralla amb Ramón Moreno, el portaveu del PP en la Comissió Mixta de Control Parlamentari de l’ens públic. Després que Moreno fes referència al seu fill Germán, Mateo li ha dit "mesquí i miserable".

El diputat ha criticat que el fill de Mateo, administrador de la societat, hagi treballat com a traductor a RTVE. "És vostè molt mesquí i molt miserable per treure al meu fill a la llum", ha dit Rosa María Mateo per després aclarir que RTVE va contractar els serveis del seu fill de manera esporàdica i que ella li va buscar feina. 

"Rosa María Mateo, a més d’un presumpte frau fiscal amb la seva societat instrumental, incorre també en incompatibilitat manifesta al ser copropietària i apoderada d’una empresa", ha remarcat Moreno.

Els detalls de la societat

Mateo ha negat que l’objectiu de la seva societat patrimonial fos "delinquir" i ha assegurat que la dissoldrà "costi el que costi". Mateo ha afirmat que des de 1993 és accionista d’una societat patrimonial amb l’objecte social principal de l’arrendament d’immobles i que mai ha rebut cap notificació d’Hisenda quant a la seva liquidació d’impostos.

L’administradora única provisional de RTVE ha participat en una compareixença urgent sol·licitada pel PP "per explicar els motius que la van portar a crear una societat mercantil, i si el fi ha sigut utilitzar-la instrumentalment per eludir el pagament dels impostos corresponents o qualsevol altra responsabilitat de caràcter fiscal en què hagués pogut incórrer".

Dissoldre la societat

Mateo ha afirmat que no ha d’entrar en detalls sobre l’activitat de la societat perquè "no té cap relació amb el càrrec", si bé ha reconegut que la va voler dissoldre en dues ocasions i no ho va fer perquè costava "molts diners". En aquest sentit, ha asseverat que ho farà "costi el que costi", fins i tot fins quan hagi de demanar un préstec per afrontar-ne la dissolució.

"Podria ser Al Capone, però no ho soc, no he creat una societat per delinquir", ha afegit, i ha sol·licitat que si algú considera que així ho ha fet, "com a bon ciutadà ha de dirigir-se a les instàncies corresponents per denunciar el fet".