SÈRIE POLÈMICA

Un pare culpa 'Por 13 razones' de la mort de la seva filla

La producció, que ha tingut molt èxit, ja havia estat acusada d'incitar al suïcidi entre els adolescents

John Herndon, el pare d’una adolescent que el mes d’abril passat es va penjar després de veure la sèrie de Netflix ‘Por 13 razones’ (‘13 Reasons Why’), ha assegurat que, si aconsegueix el suport d’altres persones, farà tot el possible per demandar la productora de la sèrie (la cantant Selena Gomez), la plataforma de televisió que l’emet (Netflix) i tots els responsables de l’obra, per la seva responsabilitat en la mort injusta de la seva filla. “Ho faria en un tres i no res”, va assegurar Herndon en declaracions que recull RadarOnline. 

‘Por 13 razones’ es va convertir després de la seva estrena a Netflix el 2017 en un dels grans èxits de l’any de la plataforma de televisió per internet . No obstant, aquesta ficció sobre adolescents també ha provocat una gran polèmica, ja que molts consideren que incita al suïcidi.

Però al marge de la controvèrsia, el gran èxit d’audiència de la història va fer que Netflix hagi produït una segona temporada, que es va estrenar el passat 18 de maigsegona temporada. Quan la seva productora, l’actriu i cantant Selena Gomez, va anunciar a les xarxes socials que ja havia conclòs el rodatge de la segona entrega de la sèrie, Herndon va explicar que encara se sent “completament disgustat” ja que Selena Gomez no va contestar a la seva petició perquè no continués la sèrie.

“Selena em fa posar malalt. És una persona extremadament pertorbada que pensa que aquesta sèrie té algun tipus de valor social de redempció”, va afirmar Herndon, que considera que ‘Por 13 Razones’ pot ser molt perjudicial per a joves que tenen depressió, com la seva filla morta.

“Selena Gomez i Netflix han de comprendre que no tothom entén bé la sèrie. Algunes persones que estan lluitant contra la depressió podrien topar amb la sèrie en un mal moment i suïcidar-se”, va explicar Herndon, qui considera que Selena Gomez i Netflix són “hipòcrites” per haver acomiadat Kevin Spacey i Danny Masterson per les acusacions d’abusos sexuals i no fer res amb ‘Por 13 Razones’.

“Prenen aquestes decisions per donar la imatge d’una companyia socialment responsable, però estan fent un producte sobre gent que està ferida i com es poden fer mal a si mateixos”, va expressar el pare, que es troba molt molest per l’atenció mediàtica que Gomez ha rebut arran del seu trasplantament de ronyó.

‘Por 13 razones’ narra la història de Hannah Baker, una jove a qui dona vida l’actriu Katherine Langford,Katherine Langford, que decideix treure’s la vida davant dels problemes que té amb els seus companys de classe i amics.

Temes:

Suïcidi Netflix