REPRESENTANT A EUROVISIÓ

Bronca a les xarxes per les acusacions a Alfred, d''OT', d'independentista

Javier Calvo, Javier Ambrossi i Noemí Galera, professors i directora de l'Acadèmia, han sortit a defensar el concursant davant els mitjans que han furgat en "el seu passat"

zentauroepp41842763 gente extra television gala de operacion triunfo ot actuaci 180131213656

Primer va ser l'embolic que es va organitzar perquè l'Alfred i la Nerea, dos dels concursants catalans d''OT' van entonessin l'himne 'Els segadors' a l'Acadèmia d''OT'  i ara que el noi ha sigut elegit per representar RTVE a Eurovisió, amb Amaia, alguns mitjans han regirat en el seu passat per mostrar el seu "costat independentista". Javier Calvo, Javier Ambrossi i Noemí Galera, professors i directora d''OT', no han trigat a sortir a defensar-lo.

I és que encara que un altre mitjà aquest dimecres componia el seu suposat 'historial secessionista', la bronca ha sorgit arran d'un tuit del director de 'Periodista Digital', Alfonso Rojo, que, després que el seu mitjà carregués contra el jove cantant incloent-hi dues fotos del seu compte d'Instagram d'una Diada de l'Onze de Setembre, no ha dubtat a dir-li que li ha tocat el rebre i mofar-se del seu presumpte catalanisme.

El primer a respondre ha sigut Javier Ambrossi, que, amb la sang encara calenta, li ha contestat en un tuit en termes semblants.

El seu company Javier Calvo tampoc s'ha quedat callat i amb molta bona educació li ha retret a Rojo que es fiqués d'aquella manera amb un "àngel" de 20 anys.

La directora de l'Acadèmia d''OT', Noemí Galera, ha optat per respondre en l'estil espontani que la caracteritza, que, per a qui l'ha vist en el programa de TVE, evidencia que està al límit d'enfadar-se.

No obstant, no han sigut els únics. Al tuit de Rojo hi han replicat moltes persones, i no totes precisament independentistes. 

Alfred Garcia s'ha caracteritzat per aprofitar el seu pas per la tele per recolzar causes humanitàries i socials d'allò més diverses, com l'ajuda als refugiats i als nens amb càncer, i en l'especial d'Eurovisió es va proclamar feminista lluint un impactant vestit que simbolitzava un cos femení.

En aquest sentit, una tuitera apel·la a la responsabilitat del noi al representar Espanya.

I és que l'error més comú, i que comet potser Alfonso Rojo, és que, encara que des de sempre s'ha dit així, els cantants que s'envien a concursar a Eurovisió no representen Espanya, sinó TVE. Un mitjà, per cert, del qual durant més de tres mesos ha format part el jove català sense cap mena de problema.