CERTAMEN MUSICAL

Francesco Gabbani, el favorit d'Eurovisió 2017

El representant d'Itàlia encapçala les apostes, seguit pel portuguès Salvador Sobral i el búlgar Kristian Kostov

escucha-occidentalis-karma-italia-eurovision 1003710735 123231995 1269x640

Si ens hem de guiar per les apostes, Eurovisió 2017 ja té amo: és italià i es diu Francesco Gabbani. L'artista és favorit des del mateix moment que va guanyar el veterà Festival di Sanremo amb 'Occidentali’s karma', i aconseguia el dret de representar el seu país en el certamen musical de la UER. Ni tan sols s'ha mogut d'aquest lloc privilegiat en els primers assajos a l'International Exhibition Center de Kíev,Kíev que van tenir lloc al llarg de la passada setmana.

Per això, apostar per ell és una inversió amb poc futur: un euro per la seva victòria a Kíev es podria multiplicar per 0,72 en el millor dels casos. A Portugal els assajos li han anat molt bé, perquè ha aconseguit escalar fins a la segona posició en les previsions. I això que els assajos els ha fet l'autora de la cançó, que a més és germana de l'artista, que va endarrerir el seu viatge a Kíev pel seu delicat estat de salut. La proposta de Salvador Sobral, 'Amar pelos dois', va segona en les previsions, en detriment del representant búlgar, Kristian Kostov, que amb la seva balada 'Beautiful mess', ara va quart. Sobral defensarà una balada amb tocs de les melodies dels anys 50, però el que realment està entusiasmant la parròquia eurovisiva és la seva particular manera d'interpretar; els seus gestos imprevisibles, les seves mirades innocents i el dolç registre de la seva veu.

Suècia mai defrauda. El número canalla de Robin Bengtsson, que defensarà el tema 'I can’t go on', és la tercera gran favorita de la gala. Després de Bulgària, el quintet dels grans d'aquest any el completa l'armènia Artsvik, que aterra a Ucraïna amb 'Fly with me', resultat d'una original fusió de ritmes; oriental, electrònic i pop.

Els assajos dels últims dies també han sigut positius per  al representant espanyol, Manel Navarro,Manel Navarro que ha deixat la cua per a arribar a una encara molt discreta 31a posició en les apostes. Si el sabadellenc guanyés, cada euro apostat per ell podria multiplicar-se fins per 664. Molt lluny, no obstant, de la bomba que suposaria que guanyessin els que menys compten; San Marino i Lituània, perquè la seva victòria podria reportar uns beneficis mil vegades superiors al capital invertit.

Més informació

- ¿Quan és Eurovisió 2017? Data i hora de les semifinals i la final