dividend digital

TV-3 lloga un canal al grup Godó per la seva HD

El ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), va autoritzar ahir el lloguer d'una de les llicències  d'Emissions Digitals de Catalunya (EDC SAU), propietat del Grupo Godó, a favor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, per poder mantenir actiu el canal de TV-3 en alta definició (HD).

Actualment, aquest senyal s'emet mitjançant el segon canal múltiple de la CCMA que, per decisió del Ministeri d'Indústria, ha de destinar-se al dividend digital. L'acord del CAC, que s'ha adoptat per unanimitat, prové de la petició conjunta, feta el 10 de desembre passat, de l'entitat EDC i de la CCMA perquè el CAC concedís l'autorització prèvia per a l'arrendament de la llicència per a la prestació del servei de comunicació audiovisual mitjançant el programa EDC2.

La CCMA va aportar un informe justificatiu sobre l'interès públic de mantenir les emissions del canal de TV-3 en alta definició. La llicència d'EDC permet explotar quatre canals d'una cadena múltiple nacional de TDT. Fins fa unes setmanes, EDC2 emetia sota la marca comercial de Bom i oferia sèries, telenovel·les i espais d'entreteniment, com A tu bola, Pedal a fondo i Toni Rovira y tú. Aquesta programació passarà a ser generalista.