als 91 anys

Mor Sid Caesar, referent de la comèdia televisiva als EUA

L'actor va interpretar el professor d'educació física a 'Grease'

Sid Caesar, en una foto del 2002.  / AP / RON FREHM

El televisiu actor Sid Caesar, figura influent de la comèdia als Estats Units durant la segona meitat del segle XX, ha mort a casa seva a Beverly Hills als 91 anys després d'una breu malaltia, ha informat 'The Hollywood Reporter'.

Caesar es va convertir en un referent humorístic que va inspirar artistes com Woody Allen, Carl Reiner i Mel Brooks, entre altres, gràcies a la seva divertida manera d'escenificar els fets quotidians, i tenia entre els seus seguidors el físic Albert Einstein.

Famós als anys 50

L'actor va guanyar popularitat des de principis de la dècada del 1950 amb innovadors programes de varietats nocturns com 'Your Show of Shows' i 'Caesar's Hour', que s'emetien els dissabtes i que van establir les bases per a èxits posteriors, com 'The Dick Van Dyke Show' o l'actual 'Saturday Night Live'.

Casear va obtenir dos premis Emmy i una desena de nominacions a aquests guardons de la televisió, si bé fora dels Estats Units no va tenir la mateixa popularitat.

Va participar com a secundari en diverses pel·lícules de Hollywood, com 'El món és boig, boig, boig' (1963) i 'Els bojos del Cannonball, segona part' (1984), si bé la seva interpretació més coneguda de la gran pantalla va ser la del professor d'educació física de l'escola Rydell del musical 'Grease'.

 

Temes:

Obituaris