La CCMA tanca el canal juvenil 3XL per estalviar

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals decideix fusionar el Super3 amb El 33 en la seva franja matinal i de tarda

iCat deixa d'emetre en FM i passa a fer-ho només per internet

Logotip del canal  3XL.

El Consell de Govern de laCorporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha decidit avuitancar el canal juvenil 3XL per raons econòmiquesi fusionar parcialmentl'infantil Super3 amb El 33 ales franges de matí i tarda. Segons una nota de la corporació, l'estalvi serà de 12,4 milions d'euros.

La decisió de la CCMA es va prendre ahir a proposta del seu president, Brauli Duart, i té com a objectiu "millorar els continguts dels seus canals de distribució", segons la nota. Aquesta reordenació de canals, que es posarà en marxa l'1 d'octubre, suposa adequar l'oferta temàtica als horaris i les vies de més consum, "optimitzant els recursos de Televisió de Catalunya (TVC) i de Catalunya Ràdio, en un context de contenció pressupostària, per garantir el manteniment de l'alt nivell de competitivitat dels mitjans de la CCMA".

Amb aquesta nova oferta, Esport 3 s'incorporarà al primer múltiplex de TVC i es podrà veure millor a tot Catalunya. L'oferta generalista de TV-3, la informativa del 3/24 i la d'alta definició (HD) es mantenen sense variació. En canvi, la programació infantil del Super3 i la cultural present a El 33 conviuran en un mateix canal, "de forma adequada als horaris de consum de cadascun dels continguts": el Super3 mantindrà la franja horària de 6.00 a 21.30 i El 33, de 21.30 a 6.00 hores.

iCat evoluciona cap a un projecte multicanal musical i creatiu

Pel que fa al grup d'emissores de Catalunya Ràdio, iCat passarà a convertir-se en una emissora multicanal, que deixarà d'emetre's per FM a partir de l'1 d'octubre i passarà a sentir-se a través d'internet, amb aplicacions per a la web, telèfons intel·ligents i tauletes.

Alguns continguts d'iCat es podran seguir escoltant per FM a través de Catalunya Ràdio i Catalunya Música. A Catalunya Ràdio, el programa 'Delicatessen', per exemple, ja té una edició especial de dues hores els dissabtes a la nit, i 'Generació digital' inclou alguns dels continguts més destacats del canal i l'agenda iCat el cap de setmana. Per un altre costat, Catalunya Música integrarà els programes dedicats al jazz.