Xarxes socials

Twitter retarda el seu nou pla de pagament de comptes verificats

Un informe intern al qual ha accedit ‘The New York Times’ assenyala que Twitter Blue, el pla de subscripció de 8 dòlars, no sortirà fins passades les eleccions de mig mandat als Estats Units

Twitter retardarà el llançament del seu nou pla de pagament de comptes verificats fins després de les eleccions de mig mandat als Estats Units. Segons un memoràndum intern vist per ‘The New York Times’, la xarxa social propietat del magnat Elon Musk ajornarà, així, el pla de subscripcions fins a aquest dimecres, 9 de novembre.

Després d’haver assumit el control total de la plataforma fa menys de dues setmanes, Musk va anunciar el llançament de Twitter Blue, una funció de pagament per 7,99 dòlars al mes que permetrà a aquests usuaris pagar per obtenir el logotip blau de verificació del seu compte, així com altres avantatges, per exemple, veure menys anuncis, poder publicar vídeos més llargs i obtenir prioritat en les pròpies publicacions.

La xarxa social, pel que sembla, ha decidit prorrogar la posada en marxa d’aquesta funció de pagament després de les crítiques rebudes, ja que la iniciativa podria dificultar distingir entre els usuaris reals dels que es fan passar per ells. Davant la possibilitat que això impacti en les eleccions legislatives que els EUA celebren dimarts, Twitter ha optat per ajornar la iniciativa. Fins ara, la marca blava de verificació ha permès confirmar l’autenticitat de perfils públics, com ara polítics, empreses, celebritats, periodistes i d’altres.

Aquest diumenge, Twitter va actualitzar la seva aplicació per a iOS –el sistema operatiu dels dispositius d’Apple– i va detallar que els qui paguin tindran accés a una marca de verificació, tot i que aquesta funció no està disponible. Encara no està clar com Musk i el nou equip de la xarxa social pretenen combatre la suplantació d’identitat i la creació de perfils falsos. Inicialment, el magnat tecnològic va demanar als seus empleats desplegar Twitter Blue aquest mateix dilluns i va amenaçar amb més acomiadaments si no complien aquest termini d’entrega. El 50% de la plantilla ja ha sigut acomiadada.