MÉS PERIÓDICO

Travis Kalanick, el tirànic pare d’Uber al centre d’un escàndol global

  • El cofundador de la bèstia negra del taxi va ser forçat a abandonar la direcció de la companyia després de silenciar casos d’assetjament sexual i per imposar una cultura de treball tòxica, explotadora i masclista

FILE PHOTO - Uber CEO Travis Kalanick speaks to students during an interaction at the Indian Institute of Technology (IIT) campus in Mumbai, India, January 19, 2016. REUTERS/Danish Siddiqui/File Photo / Danish Siddiqui (REUTERS)

El març del 2009, les ciutats de mig món van començar a canviar per sempre. Va ser llavors quan es va fundar Uber, gegant que ha transformat la mobilitat al permetre als seus usuaris reservar trajectes amb cotxe similars al taxi. Darrere d’aquesta idea hi va haver l’emprenedor canadenc Garrett Camp, però va ser l’empresari nord-americà Travis Kalanick que entre el 2010 i el 2017 va comandar l’expansió global de la companyia. Una conquista de més de 10.500 ciutats de 72 països que, com ha destapat una investigació periodística, es va perpetrar a base d’enganys, pressions polítiques i elusió de les lleis nacionals.