Pàgines web

Firefox té una caiguda mundial amb problemes de servei que impedeixen navegar i saturen la CPU

Els problemes apareixen per als usuaris de les últimes versions de Firefox, incloent 95 i 96, que veuen com el seu navegador deixa de carregar les pàgines web

El navegador Firefox de Mozilla experimenta problemes de funcionament des del matí d’aquest dijous, que els impedeixen carregar les pàgines i que consumeixen elevades parts de la potència de la CPU de l’equip, com descriuen els usuaris afectats.

Multitud d’usuaris de Firefox de tot el món, incloent-ne alguns d’Espanya, han denunciat aquest problema a través de xarxes socials i fòrums com Twitter i Reddit, després de comprovar que el problema no procedia de la seva connexió a internet sinó del navegador de Mozilla.

Segons el testimoni dels usuaris a la pàgina d’errors de Mozilla, els problemes apareixen per als usuaris de les últimes versions de Firefox, incloent 95 i 96 –aquesta última llançada dimecres–, que veuen com el seu navegador deixa de carregar les pàgines web.

La majoria dels internautes ha experimentat també problemes d’alentiment en el funcionament de l’equip, a causa que el navegador comença a utilitzar una elevada quantitat de recursos de la CPU, en el que descriuen com un ‘bucle infinit’

La comunitat d’usuaris ha començat a trobar solucions temporals que restableixen el funcionament de Firefox, com anar a la configuració del navegador escrivint ‘about:config’, buscar l’opció ‘network.http.http3.enabled’ i canviar el valor a ‘fals’. Després continua sent necessari reiniciar l’aplicació.

De moment, Mozilla no ha proporcionat dades sobre els problemes de servei de Firefox. A la seva pàgina d’estat dels serveis al núvol, informa que tots els seus serveis es troben actius actualment, però això no afecta el ‘software’ del navegador per si mateix.