NOVETATS

Arriba al mercat una gamma d’ordinadors ecològics

Els dispositius, que utilitzen plàstic reciclat postconsum (PCR) i s’envien en paquets reciclables, han sigut desenvolupats per la firma Acer

La companyia Acer ha informat que ja està disponible en el mercat una línia d’ordinadors ecològics en la qual s’inclou el portàtil de consum Aspire Vero i el portàtil TravelMate Vero per a ús professional.

Tota la sèrie, des d’ordinadors fins a perifèrics, comparteixen característiques ecològiques, com l’ús de plàstic reciclat postconsum (PCR) i l’enviament en paquets reciclables. Donat que la sostenibilitat no només s’aplica a la fabricació d’un producte, sinó també al que succeeix amb ells, els Vero són fàcils de desmuntar, fet que simplifica el procés de reparacions o actualitzacions i augmenta la vida útil dels aparells.

Així és l’Aspire Vero, un portàtil verd

Vero (AV15-51) té un xassís compost per un 30% de plàstic PCR, cosa que redueix les emissions de CO2 en un 21% per a la producció d’aquesta peça. Les tecles contenen 50% de plàstic PCR, i el packaging és 100% reciclable, i es pot reutilitzar com a suport per a l’equip.

Al final de la seva vida, la marca assegura que, pel seu especial disseny, ajuda a eliminar els desaprofitaments innecessaris facilitant el desmuntatge, reparació, actualització i reciclatge de l’ordinador o els seus components.

Característiques rellevants

La pantalla IPS FHD de 15,6 polzades és reciclable al 99% i funciona amb processadors Intel Core d’11a generació i gràfiques Intel Iris Xe. Quan es treballa en tasques poc exigents, el software VeroSense ofereix l’opció de seleccionar un mode d’ús optimitzat, per millorar l’eficiència energètica i l’autonomia. Integra Wi-Fi 6, un port USB tipus C i dos ports USB tipus A.

Els interessats a ser completament ecològics poden completar el conjunt Vero amb un ratolí (AMR020), l’estora Vero (AMP120 /AMP121) i l’accessori Vero Sleeve (ABG131 / ABG132).

El portàtil està disponible a Espanya des de 799 euros.

Gamma disponible

La gamma verda d’Acer inclou, a més, el TravelMate Vero (TMV15-51) un portàtil empresarial ecològic; el Veriton Vero Mini (VVN4690G) un mini PC dissenyat per proporcionar rendiment professional dins d’una torre compacta i personalitzable; i l’Acer Vero BR277, un monitor FHD sostenible amb un xassís fabricat amb més del 50% de plàstic PCR i amb certificacions ecològiques ENERGY STAR, TCO i EPEAT.

Temes:

Gadgets +Digital