DADES DE MERCAT

L’iPhone i les videoconsoles, els equips de segona mà més buscats

Arran del confinament es va registrar un augment d’un 194% en la demanda de Playstation 4 i d’un 375% en la d’ordinadors portàtils

Donar una segona vida als productes tecnològics és una filosofia de consum a l’alça. Un estudi recent de la plataforma Milanuncios posa de manifest que la tecnologia de segona mà va moure a Espanya més de 184 milions d’euros l’any passat. Quant a les categories més demandades, Jocs i Telefonia es posicionen com les que més cerques acumulen.

En el cas de Jocs, que acumula més de 400.000 cerques, destaca la demanda de les videoconsoles i dels seus jocs. De fet, les videoconsoles sumen més de la meitat de les cerques d’aquesta categoria. Una altra dada destacable és l’increment que es va registrar en la demanda amb l’inici del confinament. Els usuaris van acudir al mercat de segona mà per aconseguir diferents opcions d’entreteniment. Un exemple són les cerques de Playstation 4, que van augmentar en un mes prop d’un 194%.

Quant a l’oferta, els videojocs de la consola de quarta generació de Sony acumulen 38.213 anuncis publicats el 2020. Aquests articles van tenir un valor de mercat d’1,6 milions d’euros.

L’iPhone, el més buscat

La següent categoria que acumula un nombre més elevat de cerques és la de Telefonia, amb més de 200.000. En aquest apartat l’iPhone és el dispositiu més demandat pels usuaris, que registra el pic de cerques al setembre. A aquesta marca la segueixen les cerques de dispositius de les companyies Samsung i Xiaomi.

Atenent la publicació d’anuncis, l’iPhone és el dispositiu amb més de 71.000 publicacions durant l’any passat. El preu mitjà de tots els models d’aquest dispositiu que es venen al mercat de segona mà és de 396 euros. Després d’aquest dispositiu, els productes de la marca Samsung són els més s’ofereixen, amb 55.877 anuncis durant l’any.

Ordinadors i teletreball

Amb la irrupció del teletreball molts usuaris van acudir al mercat de segona mà per aconseguir equips domèstics. Els portàtils i ordinadors de taula van registrar un augment de la demanda a l’abril, amb el confinament, i al setembre amb la tornada a l'escola. Concretament els portàtils van augmentar la seva demanda a l’abril més d’un 370% i un 103% al setembre. El preu mitjà d’un portàtil al mercat de segona mà és de 258 euros, mentre que el d’un ordinador de sobretaula és de 271 euros.