Tancaments

Twitter tancarà l’aplicació de vídeo en directe Periscope el març del 2021

Els usuaris tindran fins aquesta data per descarregar-se els vídeos i dades

La nova ’app’ per a ’streaming’ Periscope.

Twitter va anunciar aquest dimarts que tancarà l’aplicació per emetre vídeo en directe Periscope el març del 2021, ja que considera que s’ha tornat «insostenible» a causa de la caiguda en el nombre d’usuaris els últims anys, segons informa EFE.

«La veritat és que l’aplicació de Periscope es troba en un estat de manteniment insostenible, i ho ha estat durant bastant temps. Els últims anys, hem vist una caiguda d’usuaris i sabem que el cost de mantenir-la augmentarà a mesura que passi el temps», van apuntar en un comunicat des de Twitter, que va adquirir aquesta aplicació el 2015.

Les funcions de Periscope, que va viure els temps de més glòria a mitjans de la dècada que ara acaba, van ser integrades per la mateixa aplicació de Twitter gradualment amb serveis com Twitter Live, cosa que ha fet que l’aplicació sigui prescindible.

En els pròxims dies, deixaran de poder crear-se nous comptes a Periscope, i el març del 2021 l’aplicació deixarà d’estar disponible a les botigues virtuals. Fins aleshores, els internautes que ho desitgin podran descarregar-se una còpia dels vídeos i dades per conservar-los.

L’empresa de l’ocell blau va comprar l’aplicació independent de microblog el 2015 per permetre als seus usuaris fer ‘streaming’ de vídeo en directe amb un telèfon mòbil.

Els vídeos passaven llavors a estar disponibles per ser vistos tant en directe com durant les 24 hores que seguien la gravació.

Quan un usuari realitzava una emissió, els seus seguidors rebien una notificació i a l’accedir al vídeo podien fer comentaris en directe i també indicar que els agradava enviant cors a l’autor.

L’usuari podia elegir si la seva emissió era accessible per a tots els seguidors o limitar-ne l’accés a un número específic de persones.