fitxatge tecnològic

L'espanyol César Cernuda, nou president de NetApp

L'expresident de Microsoft Llatinoamèrica dirigirà les operacions d'aquesta companyia líder en serveis de dades al núvol

CESAR CERNUDA, EJECUTIVO DE MICROSOFT / LUISMA MURIAS

NetApp, l’empresa líder en serveis de dades al núvol, ha anunciat el nomenament de l’asturià César Cernuda com a president, que despatxarà directament amb el CEO, George Kurian, a partir del mes de juliol.

Cernuda dirigirà les operacions internacionals, que inclouen vendes, màrqueting, serveis i suport. Cernuda s’incorpora a NetApp des de Microsoft, on ha sigut president de Microsoft Llatinoamèrica i vicepresident corporatiu de Microsoft Corporation. 

Aportarà a l’empresa una àmplia experiència transformant companyies i construint equips d’alt rendiment basats en la diversitat i amb enorme èxit en el núvol. En el seu càrrec com a president, César Cernuda continuarà amb el desenvolupament de l’estratègia de la companyia per liderar el canvi que s’està produint i capturar les noves oportunitats que es presenten, en especial en el món del núvol.

Les tecnologies actuals i el ritme accelerat de la innovació digital han generat noves oportunitats perquè les organitzacions interactuïn i serveixin els seus clients. Per aprofitar aquestes oportunitats, César Cernuda aglutinarà les organitzacions de màrqueting, vendes, serveis i suport de NetApp amb vista a crear una organització completament integrada i global. L’experiència de Cernuda en el lideratge de les empreses globals i en la transformació digital li permetrà fomentar una alineació més ajustada entre els equips, cosa que afavorirà que NetApp pugui aprofitar ràpidament noves oportunitats de creixement en els sistemes d’emmagatzematge empresarial i els serveis de dades al núvol.

«A mesura que accelerarem la nostra estratègia de ‘software’ i informàtica al núvol, l’experiència de César Cernuda en la transformació exitosa de grans organitzacions globals reforçarà la posició de NetApp com a líder en serveis de dades al núvol i impulsarà el valor per als nostres accionistes» –ha comentat George Kurian, CEO–.

«L’adopció del núvol i la importació dels serveis de dades a Europa posen NetApp en una situació privilegiada per ajudar els seus clients i els seus ‘partners’ en aquesta transformació digital», ha assenyalat César Cernuda.

Sobre César Cernuda

Abans d’incorporar-se a NetApp, César va ser president de Microsoft Llatinoamèrica i vicepresident corporatiu de Microsoft Corporation, on s’encarregava de tots els productes, serveis i ofertes de suport de Microsoft a Llatinoamèrica, així com d’accelerar la transformació de la companyia de cara a l’era dels mòbils i el núvol com a primera opció.

Anteriorment, va exercir el càrrec de president de Microsoft Àsia-Pacífic, on va dirigir els productes comercials i de consum de la companyia, a més de les ofertes de servei i suport. També ha sigut vicepresident mundial de vendes i operacions sobre el terreny de Microsoft Business Solutions i va supervisar el negoci de comercialització de Microsoft ERP i CRM a escala mundial. Anteriorment, va ser vicepresident de Microsoft Business Solutions International, on era responsable de vendes, prevendes, canal, màrqueting, producte, suport i serveis.