TORNADA A L'ESCOLA

Eines per gestionar l'ús de la tecnologia dels més petits

Un estudi elaborat per la consultoria Truth per a Google, indica que el 73% dels pares estan preocupat pel temps que passen els seus fills enganxats a la pantalla

estudio-google

La tecnologia és omnipresent en les nostres vides, també en la dels més petits. Segons segons posa de manifest un estudi encarregat per Google, els pares estan preocupats per l’ús i el temps dedicat a navegar, jugar o senzillament estar davant d’una pantalla.  

En aquesta conjuntura s’estan desenvolupant diferents eines per trobar l’equilibri, un benestar digital o, dit d’una altra manera, un ús adequat i responsable dels dispositius tecnològics.

Franges d’edat en alerta

L’estudi de Truth per a Google assenyala que la franja d’edat en què més preocupa el que fan els nens amb els dispositius tecnològics és la de 7 a 14 anys, ja que a aquestes edats solen tenir el seu propi telèfon o tauleta i, en general, tenen menys control per part dels pares, o l’eludeixen amb facilitat.

Si bé hi ha comportaments positius associats a l’ús de les noves tecnologies per als nens (llegir, aprendre a través d’aplicacions educatives), l’estudi revela que el 77% dels pares espanyols vol ajuda per millorar el benestar digital dels seus fills. En aquesta conjuntura s’han desenvolupat les següents eines per establir hàbits tecnològics adequats, que estan disponibles a Android i iOS.

Family Link

Una app per a Android i també iOS que permet establir regles bàsiques sobre l’ús de dispositius per part dels fills petits o adolescents. Entre els avantatges d’aquesta app hi ha la possibilitat de trobar contingut de qualitat, regular el temps d’ús, administrar en remot les aplicacions que utilitzen i conèixer la ubicació dels seus dispositius.

YouTube Kids

Proporciona un entorn segur que facilita la recerca de vídeos sobre els temes de contingut infantil i juvenil. Aporta interactivitat als menors de 13 anys, sense risc. Permet establir una sèrie de controls així com el perfil del menor en funció de la seva edat, ajustaments de recerca i temporitzador.