AL CANADÀ

Dos estudiants li fan una cadira de rodes 3D a un gatet

El felí havia perdut les potes en un accident i ara ja pot tornar a caminar

'Webcams' d'una protectora documenten el dia a dia de Cassidy, que s'ha fet molt popular

Un petit gatet amb les potes del darrere amputades té una nova oportunitat en la vida gràcies a uns joves i intel·ligents estudiants que han donat amb una solució per a discapacitat.

Cassidy va ser trobat gairebé mort de fam en un bosc de Langley, a la Colúmbia Britànica, al Canadà, l'estiu passat. El felí estava greument ferit després d'haver sofert un accident: havia perdut les potes del darrere per una infecció i estava sota la protecció de la societat TinyKittens.

'Webcams' de l'associació documenten la curta vida de Cassidy, d'11 setmanes, i així va ser com van conèixer la seva història dos estudiants de 12 anys de l'institut Walnut Grove.

Josh Messmer i Isaías Walker es van posar a treballar en el disseny d'una cadira de rodes especial per ajudar a moure's a Cassidy.

MODELATGE 3D

Van usar un 'software' de modelatge 3D i una impressora de l'institut per crear, en tan sols una setmana, un dispositiu mòbil especial per al gatet.

Després d'uns petits ajustos de l'enginy, per adaptar-lo a l'altura del felí, aquest ja pot utilitzar-lo de forma permanent.

"Ells li han donat a Cassidy una segona oportunitat", ha explicat Shelly Roche, de TinyKittens. "La cadira li donarà independència".

La cadira es va crear en sis hores, des del disseny fins al prototip, i es pot adaptar fàcilment a mesura que Cassy vagi creixent.

Les pròtesis per a animals cada vegada són més habituals: s'han fet closques per a tortugues o potes per a gossos discapacitats.

Temes:

Estudiants