SERVIDORS CAIGUTS

Grups organitzats bloquegen la web del Congrés per protestar per la llei Sinde

L'atac, que ahir va tombar les pàgines del PSOE i el PP, critica que el Govern pugui tancar una pàgina d'internet per via administrativa

La pàgina web del Congrés dels Diputats està bloquejada aquest matí, a causa d'un atac massiu orquestrat que protesta així per la imminent aprovació a la Cambra Baixa de l'anomenada llei Sinde, que permetrà al Govern bloquejar pàgines web.

L'atac, orquestrat pel grup Anonymous, és tècnicament un atac de denegació de servei (DDOS), que consisteix a coordinar el màxim nombre possible de màquines perquè intentin accedir de manera automàtica a una pàgina fins que col·lapsen el servidor.

El DDOS ja ha bloquejat la pàgina del Congrés, segons admeten els responsables de la pàgina. També hi ha problemes per accedir a la SGAE.

Per expressar el seu rebuig, diversos grups han convocat diverses protestes a través de la xarxa, i ahir mateix van aconseguir bloquejar les pàgines web de diversos partits, entre els quals el PSOE i el PP, mentre que avui dirigeixen els atacs a la del Congrés dels Diputats.