Pablo Hasél, absolt de l’acusació de desordres durant una protesta a Lleida per la detenció de Puigdemont

L’Audiència de Lleida no veu provat que ell i 10 acusats més causessin desordres ni lesions a agents dels Mossos

L’Audiència de Lleida ha absolt el raper Pablo Hasél i 10 persones més que va jutjar al novembre acusades de desordres públics i lesions a agents de Mossos d’Esquadra durant la protesta del 25 de març del 2018, després de la detenció de l’expresident del Govern Carles Puigdemont.

La sentència, consultada per Europa Press aquest divendres, constata que tots van participar en la manifestació, que va acabar amb aldarulls, però a les imatges de la jornada el tribunal «no identifica cap dels acusats en actitud o conducta penalment antijurídica sense perjudici d’identificar-ne algun al si de la manifestació».

Els magistrats consideren que no hi ha cap prova al judici «que permeti concloure a la sala que hi va haver una actuació plural, conjunta i conscient d’aquesta alteració de la pau pública per part dels acusats», necessària perquè hi hagi un delicte de desordres, ni tampoc està provat que es posessin d’acord per causar aldarulls.

El tribunal «no dubta que els agents rebessin puntades de peu i cops, com aquests van referir», però no veu provat que ho fessin els acusats.

A la seva declaració al judici, Hasél va negar haver empès mossos o haver incitat altres manifestants a fer-ho.

La fiscalia demanava per a Hasél una condemna de cinc anys i nou mesos de presó, i per a la resta d’acusats, cinc anys i tres mesos.

Hasél és a la presó des del febrer del 2021, quan va ser detingut per complir la condemna imposada per l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.