Protocol activat

Apartat un professor de l’escola Claret de Barcelona per la denúncia d’abusos d’una exalumna

  • La direcció de l’escola ha comunicat els fets a la fiscalia perquè investigui uns possibles tocaments comesos durant el curs 2020-2021 a una menor per part d’un professor sobre qui ja constaven queixes per actituds «inadequades» tot i que «no delictives»

  • En un comunicat, el centre demana que es respecti la presumpció d’innocència i algunes exalumnes assenyalen que, sense haver pogut oblidar com les incomodava amb la seva mirada, no ha sigut cap «sorpresa»

Jordi Cotrina

L’escola Claret de Barcelona ha apartat un professor d’ESO després de rebre la queixa d’una alumna que assegura haver patit tocaments durant el curs 2020-2021, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO. Es tracta d’un docent de més 60 anys, amb les inicials X. M. i que impartia matèries de Tecnologia. La direcció del centre, després d’activar els protocols vigents, li ha prohibit continuar exercint o mantenir cap contacte amb els alumnes d’aquest col·legi religiós concertat. El claustre de professors va ser informat de la decisió de la direcció al tornar de les vacances i les famílies han sabut aquesta setmana, a través d’un comunicat i coincidint amb l’inici del curs escolar 2022-23, que el docent investigat ja no forma part del claustre.