Accident aeri

Una pilot ferida després d’estavellar-se la seva avioneta contra les vies del tren a Sabadell

  • La circulació de les línies R-4 i R-12 s’ha vist interrompuda i l’aeròdrom està en fase d’emergència

Una dona ha resultat ferida lleu després que l’avioneta que pilotava s’estavellés aquesta tarda contra les vies del tren en el tram entre Barberà del Vallés i Sabadell Sud. Quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i quatre ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) s’han desplaçat fins a la zona després dels fets. La víctima ha sigut atesa de les seves ferides al lloc del sinistre. Posteriorment, la pilot ha sigut traslladada a l’hospital Parc Taulí de Sabadell.

L’avioneta, de l’escola de pilots Cesda, havia sortit de l’aeròdrom de Reus i tenia previst tornar-hi. Tot i així, i després de detectar problemes mecànics amb la pressió de l’oli, va intentar fer un aterratge d’emergència a l’aeroport de Sabadell, però va acabar caient fora i quedant atrapada prop de les vies, interrompent la circulació de trens de la línia R-4 i R-12. Protecció Civil ha activat els pans Aerocat i Ferrocat als voltants de la zona. L’aeròdrom es troba en fase d’emergència. Després de poc més d’una hora s’ha retirat l’avioneta i s’ha pogut reestablir la circulació ferroviària, després que els trens s’haguessin d’aturar a les estacions pròximes.

Tot això en un mal dia per als avions petits ja que aquest matí una avioneta queia al mar a Cala Reona (Cartagena), morint-ne el pilot a l’accident. Es tracta d’un ciutadà anglès de 66 anys, que va perdre el control de l’aeroplà per causes que encara es desconeixen, informa Protecció Civil.