Balanç delinqüencial

Els lladres actuen en grup en un de cada cinc robatoris violents

  • Entre els mesos de juny i octubre, a Barcelona s’han comès 4.269 sostraccions agressives i 22.887 furts, un 34% i un 59% menys que el 2019
  • Els Mossos d’Esquadra implementaran el Pla Tremall dissenyat a Barcelona contra la multireincidència en la resta de regions policials de Catalunya.

ElsMossos d’Esquadraimplementaran elPla Tremalldissenyat a Barcelona contra la multireincidència en la resta de regions policials de Catalunya. «És una manera de treballar que persegueix que les persones que fan del delicte la seva forma de vida deixin de ser desconeguts i que, en conseqüència, augmenti la xifra de mesures de presó preventiva», resumeix Carles Anfruns, comissari de la capital catalana. El 2019, ingressaven cautelarment a la presó 1 de cada 10 autors de robatoris violents que passaven a disposició judicial i actualment aquesta proporció s’ha doblat:un de cada cincesperen entre reixes l’arribada del seu judici,tal com va avançar EL PERIÓDICO a finals d’agost.Un increment que la prefectura intentarà que s’estengui a la resta de demarcacions repetint la mateixa fórmula. La millora dels atestats policials ha permès així mateix recollir més informació sobre agressors i víctimes. Surten dades com, per exemple, que entre els mesos de juny i octubre el ‘top ten’ de reincidentsl’encapçala un home que ha sigut arrestat en 20 ocasionsi que el tanca un altre que ho ha sigut en 10. O que, potser en desacord amb la percepció social,el 96% de les persones que han patit un assalt violent a la via pública no ha necessitatcap atenció hospitalària.