UN CRIM RECARGOLAT

Charo i Asunta: crònica de dues tragèdies

La mare de la nena es penja a la presó sense revelar els motius pels quals ella i el seu exmarit van assassinar la petita d'altes capacitats adoptada 12 anys abans a la Xina

GRA217. SANTIAGO DE COMPOSTELA, 26/09/2013.- La Policía Judicial ha finalizado la toma de pruebas en el piso de la madre de la niña fallecida de forma violenta en un municipio cercano a Santiago el pasado fin de semana, y ha trasladado a los padres al piso de Alfonso Basterra para proceder a su inspección entre gritos de asesinos proferidos por personas congregadas en el lugar. Al abandonar los padres el piso de Rosario Porto, en el número 31 la calle Doutor Teixeiro de Santiago de Compostela, para dirigirse al inmueble en el que residía el padre y que está muy cerca, concretamente en la calle República Argentina, se han vivido momentos de tensión por los insultos que los detenidos tuvieron que escuchar de la gente que estaba congregada en el exterior. EFE/Xoan Rey / Xoan Rey (EFE)

Penjada a la seva cel·la de la presó de dones de Brieva amb el cinturó de la seva bata. Així va posar fi a la seva vida Rosario Porto, l’advocada compostel·lana condemnada a 18 anys de presó juntament amb el seu exmarit, el periodista basc Alfonso Basterra, per sedar i asfixiar amb les seves pròpies mans la petita Asunta el 21 setembre del 2013. Com publica el ‘Faro de Vigo’, la mare de la nena s’emporta el secret de per què va planejar i va executar amb la seva exparella la mort de la filla que amb tant amor havien adoptat 12 anys abans a la Xina. Cap va admetre haver matat la petita, que hauria fet 20 anys el mes de setembre passat.

Temes:

Galícia