TRES FERITS

Figueres convoca la Junta de Seguretat pel tiroteig de dijous

L'alcaldessa reclama més recursos i més control a la frontera francesa

undefined49839457 grafcat3730 figueres girona 13 09 2019 aspecto del inm190913184131 / RobinTownsend

L’Ajuntament de Figueres ha convocat una reunió extraordinària de la Junta de Seguretat després deltiroteig  en què tres persones van resultar ferides, un dels quals ja ha rebut l’alta i els altres dos estan estables, en la que sembla una venjança per un cas de drogues.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, i el cap de la Guàrdia Urbana, Josep Maria Riera, han comparegut aquest divendres davant dels mitjans i Lladó ha mostrat la seva «indignació» pels fets que van tenir lloc a l’avinguda Vilallonga del barri de la Marca de l’Ham, que estan sota investigació policial, assenyala l’agència Efe.

Lladó ha convocat, de manera urgent, una Junta de Seguretat per a principis de la setmana que ve, a la qual assistiran representants de «tots els cossos de seguretat que tenen competències en seguretat ciutadana i també en control fronterer».

Més recursos

«S’ha de posar en evidència –ha remarcat– la necessitat que tenim de recursos humans i materials»,perquè entén que Figueres, al ser la primera ciutat gran que hi ha a Catalunya quan s’accedeix a Espanya des de la frontera francesa, té una situació i una casuística «especial». L’alcaldessa vol debatre el tema amb la resta d’alcaldes de l’Alt Empordà. «És important que a la comarca fem pinya per afrontar aquesta situació que estem patint, per aquesta casuística d’espai fronterer, i creiem que s’hi ha de posar solució», ha reivindicat. 

En aquest sentit, ha demanat a la Conselleria d’Interior i al subdelegat del Govern a Girona que es reforcin els «controls» fronterers i que en això s’impliquin «tots els cossos policials, també els de l’Estat a la frontera».

Relacionat amb la marihuana

Els representants municipals creuen que el tiroteig de la passada nit «és un tema transfronterer, tot indica que podria estar relacionat amb tràfic de marihuana», i l’alcaldessa ha recordat les nombroses confiscacions d’aquesta droga que es fan en aquesta comarca.

El tiroteig es va produir cap a les 21.30 hores a l’avinguda Vilallonga de Figueres, quan un grup d’entre 4 i 5 homes, que segons testimonis eren marroquins, van disparar contra tres homes d’ètnia gitana i van fugir en un BMW de color fosc.

Els tres ferits van anar pel seu propi peu a l’hospital. Un d’ells tenia ferides lleus, pel que sembla, causades per perdigons o trossos de metralla, i va ser donat d’alta ahir mateix després de ser atès a l’Hospital de Figueres. Els altres dos homes, que en primer lloc van acudir al mateix centre sanitari, van ser traslladats a l’Hospital Josep Trueta per les greus ferides d’arma de foc que tenien al tòrax. Tots dos van ser operats d’urgència i el seu pronòstic és estable, a més d’estar pendents de ser traslladats a planta.

Autors fugits

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra continuen buscant als 4 o 5 homes que van disparar contra els tres ferits i que van fugir en un BMW negre que van deixar abandonat eal polígon de Vilatenim, on van pujar a un Renault Clio i van marxar cap a Roses.

Els investigadors sospiten que els assaltants podrien ser marroquins d’origen francès, i per això van augmentar els controls als llocs fronterers amb França, i que es podria tractar d’una venjança per un tema de drogues.