Desarticulat un grup criminal que atracava botigues de mòbils

Assaltaven comerços a punta de ganivet i el botí ascendeix a 50.000 euros

Els Mossos han detingut dos membres de la banda, uns dels quals ja és a la presó

fotomossos

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava a assaltar botigues de mòbils. Els dos homes que perpetraven els atacs ja han sigut detinguts, i un d’ells ha ingressat a la presó. Van aconseguir més de 100 telèfons, per un valor total de 50.000 euros, segons ha informat la policia catalana en un comunicat. 

El ‘modus operandi’ era sempre el mateix. Dos homes entraven amb la cara tapada als comerços, especialment aquells que venien mòbils. Amenaçaven els empleats amb un ganivet de grans dimensions o un tornavís, i els obligaven a acompanyar-los fins al magatzem. Un es quedava amb tots els mòbils que podia mentre l’altre s’emportava els diners de la caixa.

La fugida sempre era amb una motocicleta robada. Al cap de poca estona, deixaven la moto i es ficaven en un monovolum conduït per un cooperador que els ajudava a escapar. En alguna ocasió també van arribar a assaltar sales de jocs.

Van atacar almenys sis botigues de l’àrea metropolitana, en poblacions com l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Cerdanyola del Vallès, Mataró i Sant Feliu de Llobregat. El botí sostret ascendeix als 50.000 euros, comptant el valor del centenar de mòbils robats i els més de 3.348 euros arrabassats en metàl·lic.

El 30 de maig passat els Mossos van detenir els dos assaltants a Gavà, un home de 31 anys i un altre de 36. El líder de la banda, que acumulava nombrosos antecedents policials, ha ingressat a la presó i els Mossos asseguren que va participar en almenys sis atracaments. L’altre detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs. Ara els Mossos busquen els dos col·laboradors que els ajudaven a escapar-se.