A Màlaga

Cop a la banda que va segrestar i va matar un narco a Estepona

La víctima, especialitzada a robar a altres narcos, va ser assaltat en un restaurant i va aparèixer amb un tret en un camí de terra

La Policia ha fet cinc detencions, tot i que l'operació continua oberta i no es descarten nous arrestos

homicidio-algeciras-estepona-editado / periodico

La pressió policial estreny el cèrcol sobre els narcotraficants que es passegen pelCamp de Gibraltar i estenen els seus tentacles a la veïna Costa del SolCinc dels integrants d’una d’aquestes organitzacions criminals han sigut detingutsper haver encarregat i executat l’assassinat d’un altre narco, especialitzat a robar bandes rivals i que va ser segrestat el mes d’octubre passaten ple carrer a Estepona (Màlaga). El seu cos va aparèixer hores després amb un tret en un camí de terra a Algesires (Cadis).

L’operació  policial duta a terme per agents de la UDEV d’Algesires, la Udico d’Estepona i del GRECO del Camp de Gibraltar, continua oberta i no es descarten noves detencions, segons van explicar fonts policials, que van indicar que els cinc detinguts de moment ja han sigut posats a disposició judicial pels suposats delictes de detenció il·legal i homicidi. Amb edats compreses entre els 32 i els 45 anys, la Policia considera que tots ells, que van ser arrestats al municipi de Casares, al límit entre Màlaga i Cadis, pertanyen a una mateixa banda dedicada al tràfic de drogues a l’Estret.

Perseguit a trets pel carrer

El segrest de Brian Martos, tal com va ser identificada la víctima, es va produir en plena onada d’incidents dels narcos a la Costa del Sol, amb episodis que anaven des delsassalts  a les bombes casolanes. El jove, d’origen valencià i 27 anys, estava vinculat per la Policia amb els ‘tombs’ o ‘pals’, nom amb què es denominen els robatoris a altres bandes de narcos. El seu assassinat es va produir el passat 2 d’octubre, quan suposadament va acudir a Estepona per a una cita que les indagacions apunten que podia ser una trampa.

Allà, mentre sopava a la terrassa d’un cèntric restaurant entorn de les onze de la nit, es va veure sorprès per un grup de persones armades, cobertes amb passamuntanyes i guants, que van baixar d’un vehicle d’alta gamma i que van estacionar a la mateixa porta. Martos i el seu acompanyant van intentar fugir, perseguits a trets per la banda, tot i que els van atrapar al cap de pocs metres. En ple carrer, i davant de la porta d’un bar, els encaputxats el van colpejar amb les seves armes en diverses ocasions abans de ficar-lo per la força al vehicle, a la qual cosa el jove es va resistir agafant-se a la barana del bar.

Forta resistència

Amb prou feines dues hores més tard, el 091 rebia una trucada per alertar de la presència d’un cos amb evidents signes de violència i una ferida d’arma de foc en un camí de terra pròxim a l’hospital comarcal d’Algesires.

Els agents van centrar les seves indagacions en l’entorn de la víctima i en els testimonis del segrest, i després de mesos d’investigació van aconseguir establir el mòbil del crim i reunir totes les proves contra els presumptes autors. Així, fa pocs dies els van localitzar en un domicili que compartien a Casares, i per això van procedir a la seva detenció no sense la forta resistència de tres d’ells. En el registre de la vivenda els policies els van confiscar diversos efectes relacionats amb els fets investigats i que estan pendents d’analitzar, confirmen les fonts.