INVESTIGACIÓ

Àudio: Albert Cavallé, estafador de l'amor... i de les bicicletes

Albert Cavallé s'enfronta a dos anys de presó per haver estafat un home a través de la web de Milanuncios. La víctima li va pagar 800 euros per una bici que mai va rebre

L'acusat va enviar una gravació a una amiga en què reconeixia un altre robatori similar. Els Mossos investiguen si el frau està relacionat amb alguna denúncia

audio-albert-caballe / periodico

"Clar, tia. ¿Com et penses que la tinc, capulla? ¿Pagant-la o què? Clar que l’he robat, tia". Són paraules d’Albert Cavallé, conegut com l’‘estafador de l’amor’. El presumpte entabanador, que més de vint dones acusen d’haver-les enganyat per quedar-se amb els seus dinersmés de vint dones acusen d’haver-les enganyat, reconeix haver comès el suposat robatori d’una bicicleta en un missatge d’àudio a què ha accedit EL PERIÓDICO. La nota de veu, que suposadament Cavallé va enviar a una amiga, ja està en mans dels Mossos d’Esquadra, que investiguen si la seva confessió està relacionada amb alguna de les denúncies interposades contra l’home, que ha sigut absolt en l’últim judici celebrat contra ell aquest dimecresha sigut absolt en l’últim judici per haver estafat presumptament 2.500 euros a una dona que va conèixer per internet fent-se passar per un inversor de borsa.

Segons les dades obtingudes pels agents, Cavallé va utilitzar un artifici per apropiar-se d’una bicicleta elèctrica d’alta gamma, simulant una compra que mai va arribar a realitzar. El presumpte estafador, segons sembla, va entregar un rebut fals al venedor per acreditar que havia pagat l’import de la compra mitjançant una transferència bancària i, així, va aconseguir la mercaderia, que en realitat no havia pagat. Una fita de la qual es vanta en l’àudio enviat a la seva amiga: "Però, bé, no, no, no, no l’he robat, ho he fet molt millor. Tinc el carregador, tinc els papers, tinc la factura i tot, però no l’he pagat. ¿Saps el que vull dir? Una passada, tio. Sí... total. Ha sigut una obra mestra el que he fet".

Fugida a Londres

En un altre missatge, Cavallé especula amb un pla per desfer-se de la mercaderia venent-la a Wallapop (web de compravenda de productes de segona mà), però detalla que no pot fer-ho perquè es delataria. I fa broma dient que per quan el venedor s’adoni que no ha pagat la bicicleta, ell ja estarà lluny: "Quan la penya vegi que la pasta no li arriba, seré a Londres, hauré marxat a Londres, ¿m’entens?".

Cavallé va ser detingut al març. Els Mossos d’Esquadra el van localitzar en un parc de Barcelona amb una bicicleta. / CEDIDA A EL PERIÓDICO

La predilecció del presumpte entabanador per les bicicletes és coneguda pels investigadors. Cavallé té pendent asseure’s al banc dels acusats del Jutjat d’Instrucció 5 de Pamplona acusat d’haver estafat un home que li va pagar 800 euros per una bici de la marca TREK, que finalment no va rebre. La fiscalia, que demana a Cavallé dos anys de presó, assegura que ell i un amic seu "amb ànim de lucre i actuant de comú acord, van anunciar en la pàgina d’internet milanunios.es la venda d’una bicicleta amb un preu de 800 euros, sense intenció real de vendre-la i amb ànim d’induir a error algun comprador". D’aquesta manera, "l’acusat Albert Cavalle va contactar amb la víctima i li va fer creure que rebria el producte; l’home va ingressar els diners en un compte a nom de l’altre acusat, però mai van enviar la bicicleta al comprador".

Complot per despit

Les gravacions, ara en poder dels Mossos, són com una confessió de Cavallé, que fins ara ha negat cadascuna de les acusacions formulades contra ell, argumentant que totes les denúncies formen part d’un complot organitzat per una exparella seva i la resta de dones per fer-li mal. No obstant, en el cas de les bicicletes es tracta d’"una estafa pura i dura, sense presumptes nòvies ofeses i sense que existeixin relacions sentimentals, que és l’excusa fàcil amb què pretén salvar-se sempre. A veure com encaixa això en la seva mentida de faldiller víctima de dones venjatives", apunten en l’entorn de les víctimes.

La veritat és que el presumpte entabanador també va reconèixer el seu mètode d’engany a un amic, com ja va publicar aquest diari. En un missatge de mòbil aportat per les denunciants al jutge, va donar detalls sobre la seva manera d’actuar amb les dones: "Els meus pals són més fins, enganyant una nena... et fas mig nòvio i després desapareixes i vas a la recerca d’una altra".

Temes:

Estafes