Amenaçades i agredides

Alliberades a Girona tres dones obligades a prostituir-se

Una de les víctimes va ser comprada per l'organització al seu país d'origen per 3.000 euros quan tenia 14 anys

zentauroepp45218115 recurso para ilustrar un tema de un detenido180927111216

Tres prostitutes que treballaven a la província de Girona han sigut alliberades de la banda criminal que les retenia, els sis integrants de la qual han sigut detinguts per la Policia Nacional.

Segons informa aquest cos, una de les víctimes va ser comprada per l’organització al seu país d’origen per 3.000 euros quan tenia 14 anys.

La noia va ser obligada a casar-se amb un membre de la banda, que captava dones per explotar-les, en principi, en el sector domèstic, tot i que després les obligaven a prostituir-se i a robar els clients.

La investigació va començar amb la denúncia d’una ciutadana búlgara captada al seu país quan era menor i que va ser, més tard, traslladada a Espanya.

Amenaces i agressions

En aquest país va ser explotada inicialment en tasques domèstiques i, després, en la prostitució, segons el seu testimoni, que va permetre a la policia confirmar l’existència d’una organització criminal dedicada a aquestes finalitats.

Els agents van constatar, també, que la banda va extorsionar les dones que es prostituïen prèviament a la zonad’Empuriabrava, al municipi gironí de Castelló d’Empúries, fins a aconseguir el control del negoci en aquesta zona de la Costa Brava.

Els membres de l’organització, els dos principals integrants de la qual han ingressat a la presó, amenaçaven i utilitzaven fins i tot la violència física per obligar-les a prostituir-se.

Amb la col·laboració de les autoritats búlgares, es van identificar les sis persones que formaven aquesta banda i es van localitzar totes les dones que n’havien sigut víctimes.

Els policies van realitzar registres en dos domicilis de la província de Girona, on van intervenir 88 cartutxos, 25 plantes de marihuana, amb un pes total de 18 quilos, 2.955 euros i diversa documentació relacionada amb els presumptes delictes comesos.