CRIM A L'AMÈRICA CENTRAL

Detingut a Costa Rica un sospitós acusat de matar una turista espanyola

La dona, de 31 anys, va ser asfixiada quan va sortir a córrer al parc de Tortuguero, una zona del Carib molt turística

zentauroepp40291999 distritos semana de costa rica ecol gica y sostenible en e180806093117

El Ministeri de Seguretat Pública (MSP) de Costa Rica ha informat aquest dilluns de l’arrest d’un home de nacionalitat nicaragüenca com a sospitós d’assassinar una turista espanyola al Carib del país dissabte. El sospitós, de cognom Díaz, de 33 anys, va ser arrestat a Barra del Colorado, província de Limón, una zona recòndita del Carib del país pròxima a la frontera amb Nicaragua.

L’operació es va iniciar dissabte a la nit i va concloure aquest diumenge, després d’una acció desenvolupada de manera conjunta pel Departament d’Intel·ligència Policial de la Força Pública, la Direcció de la Força Pública de la Regió Carib i el Servei Nacional de Guardacostes, ha indicat el MSP.

Arrestat en una casa abandonada

El director de la Força Pública a la Regió Carib, Nelson Barquero, ha dit en una declaració enviada als mitjans que el contingent policial va arribar a Barra del Colorado per arrestar el sospitós en un immoble abandonat. Segons la informació oficial, el nicaragüenc es troba en condició migratòria irregular i està a les ordres de les autoritats judicials a Pococí, Limón.

La víctima del crim és una dona espanyola identificada com Arantxa López Gutiérrez, de 31 anys, i el seu cos va ser trobat als voltants de l’hotel Laguna Lodge, al Parc Nacional de Tortuguero, segons fonts familiars. El Parc Nacional de Tortuguero és un enclavament turístic de Costa Rica, que rep milers de visitants amb l’atractiu de veure com les tortugues ponen els ous a la platja.

Va sortir a córrer

Aquestes fonts han explicat a Efe que la víctima i la seva parella –guia turístic– van sortir d’Espanya el passat 1 d’agost amb vuit espanyols més per fer un viatge de deu dies per Costa Rica. La dona havia sortit a córrer pel recinte hoteler i al no tornar els seus companys van iniciar la recerca.

Una turista del grup va trobar el cos de la jove que, segons l’informe preliminar de la policia costa-riquenya, presentava marques al coll, cosa que fa presumir "lesions per asfíxia", segons aquest organisme policial. Els agents es van desplaçar al lloc per realitzar l’aixecament del cadàver, que posteriorment va ser traslladat al dipòsit de judicial per iniciar l’autòpsia.

L’ambaixada

Fonts de l’Oficina d’Informació Diplomàtica (OID) han informat a Efe que l’Ambaixada d’Espanya està fent un seguiment permanent de la investigació a càrrec de les autoritats locals, que "estan oferint plena col·laboració", han precisat aquestes fonts.

Familiars dels turistes espanyols que acompanyaven la víctima han assenyalat que diumenge van arribar a Costa Rica els pares de la jove, natural d’Alacant i resident amb la seva parella a la localitat madrilenya de San Fernando de Henares.

Segons aquestes fonts, el grup va romandre a l’hotel sense poder sortir per prestar declaració davant de les autoritats i diumenge van marxar ja amb destinació a San José, per tornar a Espanya quan sigui possible. Es desconeix de moment quant tardaran les autoritats de Costa Rica a autoritzar la repatriació del cos de la víctima.

Temes:

Costa Rica