El tribunal estudia si deixar lliure 'La manada' abans del veredicte

El tribunal sentenciador en el cas de la suposada violació grupal dels Sanfermines decidirà previsiblement aquest dijous o divendres si deixa en llibertat els cinc acusats a l'espera de dictar sentència.

Dimarts passat, després que el judici quedés vist per a sentència, l'advocat d'un dels acusats va fer una petició per a la posada en llibertat dels acusats, petició a la qual es van adherir la resta de defenses i a què es van oposar les acusacions, segons ha explicat fonts judicials.

El tribunal de la Secció Segona de l'Audiència va comunicar que prendria una decisió al respecte aquesta mateixa setmana.

A les sessions de conclusions celebrades dilluns i dimarts a la vista oral del judici, totes les parts van ratificar les seves peticions. Així, el ministeri fiscal sol·licita un total de 22 anys i 10 mesos de presó; l'acusació particular reclama 24 anys i nous mesos, i les acusacions populars exercides per l'Ajuntament de Pamplona i la Comunitat foral de Navarra demanen 25 anys i nou mesos de presó. Les defenses sol·liciten l'absolució dels acusats.