Stage by Prensa Ibérica

Pignoise presenta el seu nou àlbum a la redacció d’EL PERIÓDICO

El grup va visitar la seu del diari abans del concert a la Sala Apolo de Barcelona per reunir-se amb els lectors d’aquest mitjà

Álvaro, Pol i Pablo van tocar tres cançons del seu últim disc en versió acústica, van firmar discos i es van fer fotos amb els seus fans

ELISENDA PONS

Com si no hagués passat el temps. Així ha tornat als escenaris aquest 2022 el grup Pignoise. Després de set anys sense tocar, la banda de pop-punk formada per Álvaro Benito, Pablo Alonso i Héctor Polo torna a estar de gira aquest any, i ho fa amb el seu nou àlbum titulat ‘Diversión’. Un disc format per 11 cançons que parlen precisament del pas del temps i que resumeixen els últims set anys de la vida d’Álvaro, Pablo i Pol. Aquest dijous, el grup va passar per Barcelona, concretament a la Sala Apolo, on va compartir amb els seus fans els seus millors èxits i els nous ‘hits’ publicats a l’últim disc.

Abans de la cita a l’Apolo, els tres integrants de la banda van acudir a la seu d’EL PERIÓDICO, a la Granvia de l’Hospitalet, on van tenir una trobada amb els lectors del diari i van compartir tres cançons de l’àlbum ‘Diversión’ en versió acústica. Una sensació, que va ser el primer ‘single’ que va publicar el trio madrileny abans de llançar l’àlbum, ‘Huesos’ i ‘Entristecer'. Álvaro, Pol i Pablo van explicar als assistents de l’esdeveniment com va ser el seu retrobament i què els ha inspirat per compondre les cançons que conformen ‘Diversión’. L’esdeveniment va ser organitzat per EL PERIÓDICO i Prensa Ibérica i va comptar amb la col·laboració de Grup Balart.

«‘Diversió’ resumeix la tornada del grup», va destacar Álvaro Benito. «Quan comences en això de la música, amb la dificultat que comporta obrir-se camí en la indústria, ho fas perquè t’agrada, per diversió», va afegir. L’exfutbolista del Reial Madrid va explicar que l’àlbum pretén ser una tornada als orígens i alhora reflecteix el moment vital en què es troben els tres integrants del grup. «El pas del temps és el que marca la temàtica del disc», va confessar el cantant i guitarrista de Pignoise.

El grup musical ja havia tocat a la Sala Apolo de la capital catalana en altres ocasions, però mai ho havia fet a la sala principal, que té capacitat per a 1.000 persones. «Fa molt temps que no toquem, però sempre ens ha encantat fer-ho en sales, perquè tenen aquest encant especial: veus tothom cantar les nostres cançons, es crea un ambient únic, molt difícil de reproduir en un escenari gran», va assenyalar el baixista de la banda, Pablo Alonso.

Fidels al seu estil

Des dels seus inicis, Pignoise ha apostat per un estil únic que s’identifica amb el pop-punk, un subgènere del punk-rock, que barreja característiques d’aquest amb la música pop. «Quan vam començar anàvem a contracorrent, les discografies ens rebutjaven perquè la nostra música era molt minoritària», va admetre Benito. No va ser fins a participar en la sèrie de ‘Los hombres de Paco’, en què la seva música es va convertir en la banda sonora de la producció de Globomedia, que el grup va saltar a la fama arribant a recórrer tot Espanya amb més de 170 concerts en un any i mig. ‘Anunciados en televisión’ va ser l’àlbum amb què van arribar al seu màxim èxit i amb el qual van guanyar, fins i tot, un disc de platí.

En aquest sentit, ‘Diversión’ continua sent fidel a l’estil musical amb què Pignoise va començar a compondre durant la primera dècada dels 2000. «L’única manera de fer música és ser fidels al nostre estil, fer el que un sent, perquè ningú sap el que triomfarà i el més important és sentir-se a gust», va afirmar Álvaro Benito durant l’acte a la redacció d’EL PERIÓDICO. «A l’hora de tornar, la idea era no fer res diferent, que la gent conegués Pignoise des de la primera cançó del disc, com si fos la primera vegada», va afegir.

Per acabar l’acte, els tres músics van estar firmant discos, fent-se fotos i xerrant amb els fans que van assistir a l’esdeveniment. Tot això, hores prèvies a l’inici del concert a la Sala Apolo. Barcelona és la novena ciutat que visiten els tres madrilenys en aquesta gira que rep el mateix nom que el seu últim àlbum: ‘Diversión’22’. Una gira que va començar el 28 de gener a la Sala París de Màlaga i que finalitzarà el 3 de juny a Madrid, la ciutat que va veure néixer el grup.

Abans del concert, Bombai va acompanyar i va precedir l’actuació d’Álvaro, Pablo i Pol, com en tots els concerts que conformen la gira. Pignoise no només va compartir els nous temes que formen part de ‘Diversión’, sinó que també va fer que el públic cantés a ple pulmó les cançons més mítiques del grup com ara ‘Nada que perder’, ‘Te entiendo’, ‘Estoy enfermo’, ‘Mentiras’ i ‘Todo me da igual’, entre d’altres.