Patrocinat per

A punt de neu

Arriba el Dia Mundial de la Neu

Les estacions s'aboquen a activitats i propostes per celebrar una cita molt especial

A La Molina han organitzat una divertida recerca del tresor i un taller de maquillatge

nieve-web

Aquest diumenge 19 de gener se celebra el Dia Mundial de la Neu. Conegut internacionalment amb la denominació en anglès World Snow Day, es tracta d’una cita molt especial per al món de la neu. Aquesta data assenyalada al calendari blanc va ser creada l’any 2007 per la Federació Internacional d’Esquí per promocionar els esports d’hivern, sobretot entre les famílies i els més petits. Tant estacions d’esquí de tot el món com les marques del sector s’aboquen en una data tan especial. Bona mostra d’això és que l’any passat es van dur a terme 450 esdeveniments a 45 països.

Per a aquest cap de setmana els centres hivernals tenen preparades activitats que surten del seu programa habitual per celebrar aquest Dia Mundial de la Neu. A Vallter 2000, per exemple, es realitzaran jocs de neu i un taller de marionetes de 10.30 a 13.00 hores. A més, es posarà en marxa un concurs de ninots de neu, que comptarà amb diferents premis: el més original i el més gran Vallter 2000. I no fa falta inscripció prèvia.

Baqueira Beret és una altra de les estacions que viu amb intensitat aquesta iniciativa de la FIS. Aquest mateix cap de setmana se celebrarà la sisena edició de la BBB Ski Race Experience, una divertida competició per a tota la família recorrent tota l’estació. Dissabte a la tarda es realitzarà una baixada de torxes per celebrar el Dia Internacional de la Neu. No obstant, l’estació aranesa va més enllà amb una oferta destinada als debutants. En aquest cas es tracta del lloguer de material, més classes d’esquí amb Era Escola, dinar a les pistes i forfet del segon dia per 80 euros per persona. Aquesta oferta és vàlida per a aquest cap de setmana i per al 25 i 26 de gener.

Baqueira Beret acollirà la sisena edició de la BBB Ski Race Experience i una baixada de torxes

Boí Taüll també ho celebraran el 26 de gener amb un ‘pack’ de classes d’iniciació a l’esquí, més forfet a 10 euros per als primers 50 nens de 6 a 14 anys (inclusivament) que s’inscriguin a aquesta activitat. I el material de lloguer gratuït. A més hi haurà animació durant tot el dia. A Espot i Port Ainé, aquest mateix dissabte a les 10.00 hores es realitzarà una sortida infantil amb raquetes de neu per a nens i nenes de 5 a 14 anys. Les inscripcions són gratuïtes trucant al 973 627 614 (Parc Lúdic de Port Ainé) o al 973 624 058 (taquilles d’Espot). Des de les mateixes estacions recomanen portar calçat de muntanya, guants, ulleres de sol i gorra, i recorden que per accedir al Parc Lúdic de Espot és necessari el ‘forfet’ de passeig, de dia, de temporada o del Parc Lúdic.

Recerca del tresor

Les estacions d’esquí li posen imaginació per proposar activitats atractives per als més petits, com La Molina. L’estació de la Cerdanya ha preparat d’11.00 a 13.00 hores un entretingut taller de maquillatge per a nens i nenes fins a 14 anys a la plaça de Cap de Comella (cota 1.700). Aquesta activitat és a l’aire lliure i per disfrutar-la només cal disposar del corresponent ‘forfet’ de dia o temporada. A més, tots aquells que hi participin podran divertir-se buscant el tresor amagat al Fun Park, circuit amb diferents obstacles, com arbres, bolets, etcètera, on els petits hauran d’anar esquivant mentre baixen esquiant i fer una gimcana pel circuit. Unes baixades diferents i educatives. Activitat lliure per a tothom que disposi de forfet. A més, el dia estarà amenitzat per una batucada de la mà del Grup Drum Beat. A la Vall de Núria es durà a terme un concurs de constructors d’iglús i sortides amb raquetes.

També li han llançat grans dosis d’imaginació a Candanchú, on d’11.00 a 13.00 hores efectuaran diverses demostracions del funcionament d’una màquina trepitjaneu i també del procés de creació de la neu artificial o de cultiu.

Més lúdica es presenta la gimcana en què la gent haurà de recórrer l’estació hivernal i fer-se fotos als diferents llocs pujant-les a Instagram amb l’etiqueta #snowdaycandanchú i així passar a la següent prova.