Un quilo de tomàquets cultivats en una horta a camp obert té una petjada hídrica d’uns 214 litres d’aigua. Si s’han produït en un hivernacle, el volum d’aigua consumida és bastant menor, d’uns 36 litres per quilo de producte. Criar pollastres en una granja perquè donin un quilo de carn requereix uns 4.300 litres d’aigua, mentre que si l’explotació es dedica a l’engreixament de vedelles, seran necessaris 15.000 litres per obtenir aquest mateix quilo de carn.
Catalunya podria beure durant tres anys de l’aigua malgastada
La petjada hídrica dels aliments malgastats a les llars catalanes permetria omplir gairebé mig milió de piscines, segons un estudi de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

Temes:
El més llegit
- Jerseis de IAIOS per vestir joves
- ¿Què fer si et toca un Euromillones i ets l'únic encertant?
- El Govern crearà 270 noves hectàrees protegides per convèncer Europa de l’ampliació de l’aeroport
- Sanitat confirma que l’Ozempic pot causar una reacció adversa «molt infreqüent» de pèrdua sobtada de visió
- La connexió entre Shakira i Alejandro Sanz va en augment: «L’escenari cremava»