Arrossos (de peix, vegetarians o amb costella de porc), amanides i amanides russes, truites, croquetes i els emergents sushis, kebabs i fideus tipus ramen. Els plats preparats, que cada any creixen en quota de mercat a Espanya, han rebut un impuls significatiu des que es va disparar la inflació dels aliments. "El producte fresc és més car que l’envasament, i aquest, a més, estalvia en temps i en costos d’energia… I de passada, genera menys malbaratament alimentari a les llars", assenyala Pietro Tonini, que és investigador de l’Institut de Ciència i Tecnològia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). El fenomen dels plats preparats està ja tan consolidat que gairebé la meitat dels espanyols en consumeix almenys una vegada a la setmana, sobretot a casa, però també a la feina. És un sector en alça, amb un creixement el 2023 del 2,9%, segons les dades facilitades per l’Associació Espanyola de Fabricants de Plats Preparats (Aseprafe), tot i que hi ha altres estudis, com el presentat la setmana passada per la consultora Kantar, que n’eleven l’augment a l’11%.
Els súpers amplien l’oferta de plats llestos per menjar ‘in situ’
Un 8% dels establiments a Espanya venen aliments cuinats ja calents i ofereixen espais al mateix local per consumir-los / Gairebé la meitat dels espanyols opten pel menjar preparat almenys una vegada per setmana

Temes:
El més llegit
- El Mundo Today | Cada cop més catalans caminen de matinada per carrerons foscos per poder sortir a 'Crims'
- Cristina Tamborero, dissenyadora: "Es porten molt els vestits de núvia dos en un"
- Els multireincidents se’n van a l’Hospitalet per la pressió policial
- Un conclave amb molts 'papables', però sense candidat clar
- Dos detinguts per robar una motxilla a una parella mentre practicava sexe a la platja del Somorrostro de Barcelona