Nou de cada deu restaurants a Espanya van tenir més taules ocupades l’any passat respecte al 2022, cosa que suposa un augment de clientela, segons l’informe Highlights de la restauració a Espanya al 2023 que elabora la companyia de Delectatech, una empresa que utilitza la intel·ligència artificial i l’anàlisi de dades per analitzar l’evolució del sector de l’hostaleria. La dada, juntament amb l’augment que ha registrat la venda de plats precuinats, confirma una tendència a l’alça: cada vegada es dedica menys temps a la cuina, cosa que suposa, alhora, una amenaça per a la dieta mediterrània.
Bars de tapes i pizzeries mantenen el pols
El creixent nombre de consumidors que decideixen menjar sense cuinar també es nota als restaurants, que van augmentar la clientela el 2023. Els locals de ‘pintxos’ van ser els que van tenir més taules ocupades.

Plat de tapes en un restaurant. | ÁLVARO MONGE
El més llegit
- José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- Novetats en la Renda 2024: pagament per bizum, deducció per lloguer i millora per als donatius
- Wayne Griffiths abandona d'imprevist la presidència de Seat
- Seat prescindeix d’improvís de Griffiths, president de la companyia