Els menús de migdia a BCN van pujar el 8,3% el 2023

«El sector fa veritables equilibris per continuar oferint preus competitius», assegura Pallarols 

Els restauradors fan equilibris per mantenir la rendibilitat dels negocis sense espantar la clientela

Set de cada 10 bars i restaurants de la ciutat han obert després del 2010

Els menús de migdia a BCN van pujar el 8,3%  el 2023

PATRÍCIA CASTÁN

Qualsevol assidu client de bars i restaurants de Barcelona haurà vist créixer el seu tiquet de despesa en els últims anys. Amb la inflació desencadenada i els subministraments pel cel, la postpandèmia va forçar graduals reajustaments de preus com a única via de supervivència. Però posar-hi xifres no és fàcil, així que l’última enquesta municipal sobre la restauració ha revisat productes bàsics de consum que retraten l’empenta dels preus el 2023: un menú de migdia va pujar el 8,3% fins a situar-se en els 13,1 euros de mitjana (15,8 euros en el cas dels restaurants), en només un any. Prendre un cafè es va encarir un 4,1%, fins als 1,37 euros; i una cervesa ho va fer un 6,5% per situar-se en 2,27 euros de mitjana.