Medi ambient

La sequera i la sobreexplotació dels rius amenacen la vida marina

El descens dels sediments a les desembocadures fa que el litoral sigui més vulnerable

La presència d’aigua dolça hi té un paper fonamental

La baixa aportació d’aigua dolça al mar perjudica els ecosistemes i pot tenir conseqüències per als pescadors. «Els rius transporten el silici que s’origina a les roques i que els sediments porten cap al mar. És molt avantatjós per a la formació del fitoplàncton», planteja Òscar Serrano, investigador del CSIC.

Ibanat

Aquestes últimes setmanes n’hi ha que es pregunten com pot ser que, en plena sequera, no s’aprofiti l’aigua que alguns rius "tiren" al mar cada segon. El problema, avisen els científics, és que aquesta afirmació està totalment desconnectada de les necessitats ecològiques dels sistemes fluvials, dels aiguamolls i també dels oceans. "La presència d’aigua dolça té un paper fonamental en els hàbitats marins", assegura Òscar Serrano, investigador del grup d’ecologia de macròfits aquàtics del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC).

Temes:

Blanes