25N | Dia contra la violència masclista

Quan l’Administració abandona les víctimes del masclisme: «No sembles una porca, ¿quant has begut?» Quan l’Administració abandona les víctimes de violència masclista: «No sembles una porca, ¿quant has begut?»

Tretze dones ateses pels serveis del Gironès denuncien la violència institucional que sovint encara nia en el circuit institucional

MULTIMÈDIA | Alerta roja: feminicidis sense fre l’any del ‘s’ha acabat’

Un vestit vermell per cada dona assassinada: «Fa por sentir-se reflectida en algú que ja no hi és»

Jordi Cotrina

«Em vaig sentir molt sola, vaig pensar que un cop denunciés el meu agressor les coses canviarien... però no, tot es torna un infern», explica la Cristina (nom fictici), 11 mesos després de denunciar el pare dels seus fills després d’anys d’abusos i manipulació psicològica. Com ella, 12 dones més víctimes de violència masclista ateses pel Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) del Gironès, que depèn de la Generalitat, han denunciat públicament el calvari que comença després de dir prou. I ho han fet assenyalant jutges, mossos i fins i tot metges en un fanzín autoeditat amb els seus relats. «Costa d’imaginar el que ve després. Ningú et prepara i ho gestiones com pots: el més segur és que t’enfonsis encara més», diu una altra víctima. Malgrat els avanços incontestables, l’objectiu del projecte és visibilitzar la violència institucionalamb l’objectiu d’erradicar-la.