Operació internacional

Alliberades 41 dones explotades sexualment des de dos ‘call center’ d’Espanya i Itàlia

La policia ha detingut deu persones, tres d’ells a Figueres, que acusa de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i delictes relacionats amb la prostitució

La policia nacional i les policies francesa, italiana i dominicana han desmantellat una organització de proxenetes que explotava sexualment dones des de dos centres d’atenció telefònica d’Espanya i Itàlia i han alliberat 41 dones víctimes en nombrosos pisos ubicats a França, informa l’agència Efe.

L’operació s’ha saldat amb deu persones detingudes, tres a Figueres, on era un dels dos ‘call center’; quatre a França, una a Itàlia i dos a la República Dominicana.

Els arrestats estan acusats dels delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i delictes relacionats amb la prostitució.

Un ‘call center’

Segons les investigacions, l’organització disposava de dues bases logístiques a tall de ‘call center’ a Figueres i al municipi italià de Rho, des d’on els seus membres es feien passar per dones que oferien serveis sexuals, gestionaven les trucades i concertaven les trobades.

Les víctimes eren explotades sexualment en pisos ubicats a França i eren traslladades cada pocs dies a diferents ciutats, cosa que impedia que poguessin establir vincles i dificultava detectar l’organització criminal.

Oferien un servei denominat ‘sex tour’, una forma de «turisme», explica la policia, per tal de mantenir relacions sexuals amb persones que exerceixen la prostitució.

A més, els investigats van establir una tercera base logística a la República Dominicana, des d’on van començar a gestionar el desplaçament de les víctimes a noves ciutats.

Els membres de l’organització eren els que acordaven els serveis sexuals i les condicions, sense donar cap opció a les víctimes. Recaptaven els diners que aquestes víctimes obtenien i es desplaçaven a França per recollir l’efectiu, tot i que també es realitzava el pagament mitjançant transferència.